ODTÜ vs DAÜ

TheWylde

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GTX 1660 SUPER TWİNFROZ 7 , B450M GAMİNGPLUS , AMD 5 5500
Arkadaşlar sizce hangisi daha iyi? Amerikaya gideceğim hangisi benim yolumu daha kolaylaştırır? Okulumdaki rehber öğretmenime danıştığımda DAÜ'nün benim yolumu daha kolaylaştıracağını ve %50 burslu olacağımı söyledi vatandaş olduğum için. Sizler ne diyorsunuz ?

Son düzenleyen: Moderatör:
ODTÜ ve İTÜ gibi üniversitelerin eskisi kadar büyük bir esprisi kalmadı; başarı ve şans faktörüne bağlı olarak her şey değişebilir. Fırat Üniversitesi veya Sakarya Üniversitesi gibi okullardan mezun olup Microsoft'ta çalışanlar olduğu gibi, ODTÜ'den mezun olup Amerika'da McDonald's'ta burger hazırlayanlar da var. İş sadece diplomanın üzerinde yazan isimle bitmiyor. Bazıları hayatı boyunca mühendislik gibi bölümlerde okurken vaktini CS2 oynayarak geçirip kendini Steve Jobs sanıyor, ancak sonunda bambaşka alanlarda, farklı işlerde çalışmak zorunda kalıyor...

ODTÜ ve İTÜ gibi üniversitelerin eskisi kadar büyük bir esprisi kalmadı; başarı ve şans faktörüne bağlı olarak her şey değişebilir. Fırat Üniversitesi veya Sakarya Üniversitesi gibi okullardan mezun olup Microsoft'ta çalışanlar olduğu gibi, ODTÜ'den mezun olup Amerika'da McDonald's'ta burger hazırlayanlar da var. İş sadece diplomanın üzerinde yazan isimle bitmiyor. Bazıları hayatı boyunca mühendislik gibi bölümlerde okurken vaktini CS2 oynayarak geçirip kendini Steve Jobs sanıyor, ancak sonunda bambaşka alanlarda, farklı işlerde çalışmak zorunda kalıyor...
Buna çok katılmıyorum istisnalar kaideyi bozmaz 3 ortalama aile daha mezun olmadan yabancı firmalardan iş teklifi geliyor birçok arkadasim buna örnek gösterilebilir prestijli bir üniversiteden mezun olmak her şey demek değil tabii ki ama büyük bir kolaylık sağlıyor. Okulun gideceğiniz bölümünün mezunları şuan nerede ne yapıyor hangi sene mezun olmuşlar diye araştırıp karşılaştırma yapabilirsiniz.

Buna çok katılmıyorum istisnalar kaideyi bozmaz 3 ortalama aile daha mezun olmadan yabancı firmalardan iş teklifi geliyor birçok arkadasim buna örnek gösterilebilir prestijli bir üniversiteden mezun olmak her şey demek değil tabii ki ama büyük bir kolaylık sağlıyor. Okulun gideceğiniz bölümünün mezunları şuan nerede ne yapıyor hangi sene mezun olmuşlar diye araştırıp karşılaştırma yapabilirsiniz.
Bu dediğiniz eski mezunlar için geçerli idi. Artık Üniversite okumuyor gençler bırak ÖDTÜ felan. Herkes paranın peşinde..

Hocam ya yazılım müh yada bilgisayar müh
ODTÜ, İTÜ veya YTÜ gibi köklü üniversiteleri hedeflemeni tavsiye ederim. Bu okulların eğitim kalitesi gayet iyidir ve sektörde bilinirliği yüksektir. Ancak mühendisliklerde sadece diploma yeterli değildir. Kendini ne kadar geliştirdiğin, yaptığın projeler, nerede staj yaptığın, yabancı dil seviyen ve çevren (network) en az diploma kadar belirleyicidir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı