ODTÜ yazılım mühendisliği nasıl kazanılır?

DİDPOL

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Ben bu sene 9. sınıfa geçtim ve nasıl çalışacağımı açıkçası bilmiyorum. İlk dönem ve 15 tatil boyunca çalışmadım ancak konu olarak değil test olarak eksiğim var. Bu dönem günlük çalışmayı planlıyorum ve başlıkta yazdığı gibi ODTÜ yazılım mühendisliği, ODTÜ bilgisayar mühendisliği veya ODTÜ elektrik-elektronik ilk hedeflerim. Geçen sene LGS sınavına çok çalışmıştım ve sınavda yaşadığım talihsizlik sonucu 460 puan yapıp yüzde 4'e girdim. Okulum yaşadığı şehirde orta sırada puanlı bir Anadolu lisesi. Şimdiden çalışmaya başlamak istiyorum ve rehberlik öğretmenine söyle diyecek arkadaşlar rehber öğretmenim maalesef adamakıllı bir insan değil ve bana yardımcı olacağını hiç düşünmüyorum. Bu hedeflerimi okulda kimseye söylemedim bile. İlk dönem not ortalamamda 93,16. bu konuyu açma amacımda başkalarını küçümsemek vb. değil. Tecrübeli abilerim ablalarım cevap yazarsa çok sevinirim. :)

Obp'yi yüksek tut geriye atmasın. 9 ve 10. Sınıf müfredatlarını boşlama. Tyt denemelerine 11. Sınıfta başladığında az konu eksiği ile başlarsın. Ne güzel erkenden hedefini belirlemişsin. Çok ciddi tempolara girme şimdilik. 11. Sınıf başında girersin. Dersle ilgili sınav tüyolarını branş öğretmenlerine sorabilirsin. Çok kitap alma. İstersen sınıf konularını içeren soru bankalarını konular ilerlerken çözersin. Bol şans diliyorum.

Öncelikle merhaba odtüde maalesef yazılım mühendisliği yok fakat bilgisayar mühendisliği için çalışabilirsin sıralaması cok yüksek olduğu için nerdeyse sınavı fullesen bile obp yüzünden
gelmeyebılır bu yüzden okul sınavlarından yüksek almaya bak ve bu sene için matematikte kendini geliştir özellikle problemler ve geometrin iyi olsun türkçeden de her gün paragraf çözebilirsin.

Okuldaki derslerine günü gününe çalışıp yeni nesil paragraf ve Matematik soruları çözerek başlayabilirsin. Kendini fazla zorlama 4 sene aynı tempoyu tutturamazsın ama iyi bir temel oluşturursan günde 3 4 saat çalışırsan rahat edersin. Sonra 11. 12. sınıfta adam akıllı çalışırsın istediğin puanı alırsın. Ayrıca derslerde düzenli not tut ve onları kaybetme. İlerde ihtiyacın olacaktır.

Öncelikle merhaba ODTÜ'de maalesef yazılım mühendisliği yok fakat bilgisayar mühendisliği için çalışabilirsin sıralaması cok yüksek olduğu için neredeyse sınavı fullesen bile OBP yüzünden.
Gelmeyebılır bu yüzden okul sınavlarından yüksek almaya bak ve bu sene için matematikte kendini geliştir özellikle problemler ve geometrin iyi olsun türkçeden de her gün paragraf çözebilirsin.

Kıbrıs'ta var diye duymuştum ama kesin bir şekilde araştırmadım. Soracağım diğer soruda OBP'min beni üste çıkarması için kaç olması gerekli?

Obp'yi yüksek tut geriye atmasın. 9 ve 10. Sınıf müfredatlarını boşlama. Tyt denemelerine 11. Sınıfta başladığında az konu eksiği ile başlarsın. Ne güzel erkenden hedefini belirlemişsin. Çok ciddi tempolara girme şimdilik. 11. Sınıf başında girersin. Dersle ilgili sınav tüyolarını branş öğretmenlerine sorabilirsin. Çok kitap alma. İstersen sınıf konularını içeren soru bankalarını konular ilerlerken çözersin. Bol şans diliyorum.
tarih coğrafya din gibi dersleri sınavdan sınava çalışmam yeterli olur mu peki?

Kıbrıs'ta var diye duymuştum ama kesin bir şekilde araştırmadım. Soracağım diğer soruda OBP'min beni üste çıkarması için kaç olması gerekli?

tarih coğrafya din gibi dersleri sınavdan sınava çalışmam yeterli olur mu peki?
Olur. Yetmezse 12'de branş denemesi alırsın. Önceliklerin farklı şu an. Obp o seviyelerde pek ileri atmaz. Rakiplerinin OBP'si çok yüksek olacak çünkü. Geri atmasın yeter.

Kıbrıs kampüsünde var mı hatırlamıyorum olsa bile orada okumak hem masraflı olur hem de değmez gibi o sıralamayı yapan insanların yarısı hakkıyla yarısı özel okula vs. gittiği için OBP'si 98-100 bandında ona göre calısmanı tavsıye ederım :)

Olur. Yetmezse 12'de branş denemesi alırsın. Önceliklerin farklı şu an. Obp o seviyelerde pek ileri atmaz. Rakiplerinin OBP'si çok yüksek olacak çünkü. Geri atmasın yeter.
Evet obp ileri atmaz fakat ben 94 obp ile 15k da geri atıldıysam ilk 1k da düşünemiyorum.

Kıbrıs kampüsünde var mı hatırlamıyorum olsa bile orada okumak hem masraflı olur hem de değmez gibi o sıralamayı yapan insanların yarısı hakkıyla yarısı özel okula vs. gittiği için OBP'si 98-100 bandında ona göre calısmanı tavsıye ederım :)

Evet obp ileri atmaz fakat ben 94 obp ile 15k da geri atıldıysam ilk 1k da düşünemiyorum.
Sıralama, sene ve alan nedir?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı