Odyssey G5 vs Gigabyte G27qc vs AOC 27G2U vs LG GN800-B

Bütçe
3200 TL
Makaleler
3
Yer
Antalya/Turkey
Arkadaşlar merhabalar. 3200 TL kadar bütçem var ve oyuncu monitör almak istiyorum. Monitörde aradığım özellikler başlıca şunlar: 2K 27 inç, en az 120Hz 1ms ve IPS ya da VA panel olmasıdır. Bu bütçede bu 4 monitör cazip geldi, hepsi birbirine yakın. Kafam karıştı. Sizce hangisini almalıyım ve neden? Başka ne önerebilirsiniz? (Ekran kartım RTX 2070, ileride 3070 ya da 3080 ile güncelleyeceğim.)

LG: LG 27GN800-B 27" 1ms QHD G-Sync Freesync Oyuncu Monitörü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

AOC: AOC Q27G2U 27" 1ms QHD Freesync Oyuncu Monitörü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Samsung: Samsung Odyssey G5 LC27G55TQWMXUF 27" 1ms WQHD Freesync Curved Oyuncu Monitörü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Gigabyte: Gigabyte G27QC 27" 1ms QHD Curved Oyuncu Monitörü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Bence LG alınmalı. Odyssey modelinin ghosting olaylarından dolayı pek sıcak bakamadım bir türlü.

sRGB değerleri olarak, hem de panel kalitesi olarak en iyisi LG.

AOC'ta benim gibi yüksek parlaklık seven birisi için 250 nitlik parlaklığı ile çok yetersiz. Bence alınacak bütün monitörler en az 350 nit olmalılar.

2K aradığına göre Single ağırlıklı oyunlar oynuyorsun. Tercihini IPS panelli monitörlerden kullanman iyi olacaktır. Ve bunların yanında pivot özelliği olmasına da dikkat et. Çünkü deneyimlerime göre bir monitörün olmazsa olmazı.
Bence LG alınmalı. Odyssey modelinin ghosting olaylarından dolayı pek sıcak bakamadım bir türlü.

sRGB değerleri olarak, hem de panel kalitesi olarak en iyisi LG.

AOC'ta benim gibi yüksek parlaklık seven birisi için 250 nitlik parlaklığı ile çok yetersiz. Bence alınacak bütün monitörler en az 350 nit olmalılar.
Aoc'un 250cd yazdığına bakmayın 24G2U modelini kullanıyorum onda da 250cd yazıyor fakat çok çok daha fazla. Parlaklığı 25 de kullanıyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı