Öbür dünya var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben evrimleşmeyi maymundan gelmek sanacak kadar bilgisiz, cahil değilim. Lafın bunu söyleyen inançsız ve senin tabirinle cahil insanlara sanırım. Evet, insan hayatındaki amacını kendisi belirler, herkes amaçsız doğar fakat dünya da var olan her şeyin bir amacı, sebebi vardır. Sen hiç bir şeyin var olmasının amacı olmadığını savunuyorsun herhalde.

Niye bu kadar kasmışsın kendini. Benim var ya da yok demem ile din değiştirmeyeceğini düşünüyorum.

Kasmaktan ziyade başkalarının fikirlerini merak etmesi gibi. Bu konu inanç meselesi, benim inancıma göre ölümden sonra hayat var. İsteyen istediğine inanabilir.

Bence ölümden sonra bir şeyler olacak ama ne olacak bilmiyoruz. O kadar zekiyiz, boşa gidemeyiz bence.

Oksijen diye bir şey var mı? Ben olmadığına inanıyorum. Çünkü görmüyorum. Evet, vücudumuzun 5 duyu organından bir tanesi ile hissedebiliyoruz fakat göremiyorum.

1590 yıllarında bulunup hala geliştirilmekte olan bir alet var: Mikroskop.
Düzenleme: Tamam tamam salça olmak için yazdım

Ben evrimleşmeyi maymundan gelmek sanacak kadar bilgisiz, cahil değilim.

Kusura bakma, cümleden bunu çıkardım.

Sen hiçbir şeyin var olmasının amacı olmadığını savunuyorsun herhalde.

Burada ne demek istediğini pek anlayamadım ama savunduğum bir şey yok, mesaji alıntıladığın arkadaş "Neden dünyaya geldik?" sorusuna kendimce cevap vermeye çalıştım sadece.

Haklısınız. Tanıdığım Çinlilerden sırf içki içmeden duramam diye İslam inancına uzak duran vardı. Ama onlara öğretilen maymundan gelme fikrine de inanmıyordu. Mantıksız diyordu ama yaşam tarzını değiştiremeyip İslam inancını da benimseyemiyordu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…