Öbür Dünya'nın var olduğu hakkında bir kanıt var mı?

• Konuyu başlatan 332579
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 38
  • Görüntüleme 4.808
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba arkadaşlar, başlıkta da belirttiğim gibi. Bazen diyorum hiçbir kanıt yok. Ya her şey yalansa. Belki de öldükten sonra öbür Dünya'ya gitmeyeceğiz. Yani çoğu insan buna inanıyor bende inanıyordum. Fakat kendime bu soruyu sorana kadar. Öbür Dünya'nın var olduğu hakkında bir kanıtımız var mı? Eğer kanıt yoksa insanlar var olduğundan nasıl bu kadar emin olabiliyor?
Bilimsel olarak yoktur. Bu yüzden bilim kanıta din inanca ihtiyaç duyar.

Çok fazla cevap geldi, ilk kuralım olan fikir belirtmemem gerektiğini unutmuşum. Kusura bakmayın.

Son düzenleme:
Risk analizi yapıp inandığın tanrı gerçekten varsa seni cennetine niye alsın?

Bunu hepimiz biliyoruz yalan olabilir. Çok çok önce yazılmış kitaplar var ve nasılsa diğer kitaplar değiştirilmiş bizimkine dokunulmamış. O yüzden Müslüman'lık en doğrusu diyor hocalar vs.

Şahsen ben kararsızım. Bir tanrı var kesinlikle. Ama hangisi bilmiyorum. Çok önce yazılmış kitabın nasıl doğru olduğunu öğrenebiliriz ki?

Risk analizi yapıp inandığın tanrı gerçekten varsa seni cennetine niye alsın?

Çok doğru hocam, geriye kalan zamanlarda düzgün bir şekilde inancımın gereklerini yerine getirmeye çalışıyorum ama arada içine kuşku düşüyor insanın. Yani herhangi birinin insanları doğru yola iletmek için yazmış olma ihtimali.

Hâşâ tövbe estağfurullah hocam çok düşünmemek gerek yoksa kafayı yersin sen ibadetini yerine getir.

O kitaplar okuma yazması bile olmayan ve zeka ortalamaları yerde sürünen Arap toplumundan çıkıyor. Şizofrenik dedim çünkü mağarada melekle konuştuğunu, ayı ikiye böldüğünü, arşa atla çıktığını, ölüyü dirilttiğini ve böyle bir ton şeyi yaptığını iddia eden adam ya yalancıdır ya da kafadan gidiktir. Bu tür gerçek olması imkansız kurgu hikayeleri kağıda döktüğümüzde de "masal" dediğimiz kitap türü oluşur. Hani ben nerede hakaret etmişim? Ben sana istersen o saygı duymamı istediğin kitaplardan bana ve benim gibi gayrimüslimlere edilmiş bedduaları, küfürleri yazayım istersen. Nasıl olur? O zaman da "inanmöyöson soygo doy!" triplerine girecek misin?

Son düzenleyen: Moderatör:
Var olduğunu kanıtlanamaz olduğu gibi, olmadığı da kanıtlanamaz.
Bu sizin tamamen felsefi görüşünüzü bakıyor,
Kutsal kitaaplarda ki gibi "her şeye gücü yeten" tanrı, bizim gibi işlevsiz varlıkları neden, ibadet etmesi için yaratıp ödül olarak cennete gönderiyor? Veya bir deist gibi düşünebilirsiniz.
Tanrı, var ama cennet diye bir şey var mı?
Bunların dışında kendi görüşüm ise.
Kutsal kitaplarda geçen "cennet" tamamen
Saçmalık 2000 yıllık bir anlatım ile o zamanların kral fantezileri işleniyor yok neymiş altın akıyormuş huriler varmış kollarında altından bilezikler, kim ister şu an böyle bir yere gitmeyi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı