Öbür Dünya'nın var olduğu hakkında bir kanıt var mı?

• Konuyu başlatan 332579
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 38
  • Görüntüleme 4.815
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
50IQ dedim çünkü o kitaplar okuma yazması bile olmayan ve zeka ortalamaları yerde sürünen Arap toplumundan çıkıyor. Şizofrenik dedim çünkü mağarada melekle konuştuğunu, ayı ikiye böldüğünü, arşa atla çıktığını, ölüyü dirilttiğini ve böyle bir ton şeyi yaptığını iddia eden adam ya yalancıdır ya da kafadan gidiktir. Bu tür gerçek olması imkansız kurgu hikayeleri kağıda döktüğümüzde de "masal" dediğimiz kitap türü oluşur. Hani ben nerede hakaret etmişim?

İnanmayabilirsin ama saygı duy bari anladık inanmıyorsun.

Merhaba arkadaşlar, başlıkta da belirttiğim gibi. Bazen diyorum hiçbir kanıt yok. Ya her şey yalansa. Belki de öldükten sonra öbür Dünya'ya gitmeyeceğiz. Yani çoğu insan buna inanıyor bende inanıyordum. Fakat kendime bu soruyu sorana kadar. Öbür Dünya'nın var olduğu hakkında bir kanıtımız var mı? Eğer kanıt yoksa insanlar var olduğundan nasıl bu kadar emin olabiliyor?
Her şey birebir kanıtlanmış olsaydı zaten o zaman inanan-inanmayan diye bir ayrım olmazdı. Bazı noktalardan ötesinde olduğuna/olmadığına inanmayı senin seçmen gerekiyor, inancın özü de bu zaten.

Ben de arada sırada böyle düşündüğümde "Gerçek değilse de en azından garantiye aldık." deyip geçiyorum.
Bu da bence başka bir iki yüzlülük. Bu düşüncenin ateistlikten farkı yok. Lütfen iki yüzlü dediğim için kişisel bir hakaret olarak algılamayın. Düşüncenin kendisi için iki yüzlülük diyorum.

50IQ dedim çünkü o kitaplar okuma yazması bile olmayan ve zeka ortalamaları yerde sürünen Arap toplumundan çıkıyor. Şizofrenik dedim çünkü mağarada melekle konuştuğunu, ayı ikiye böldüğünü, arşa atla çıktığını, ölüyü dirilttiğini ve böyle bir ton şeyi yaptığını iddia eden adam ya yalancıdır ya da kafadan gidiktir. Bu tür gerçek olması imkansız kurgu hikayeleri kağıda döktüğümüzde de "masal" dediğimiz kitap türü oluşur. Hani ben nerede hakaret etmişim? Ben sana istersen o saygı duymamı istediğin kitaplardan bana ve benim gibi gayrimüslimlere edilmiş bedduaları, küfürleri yazayım istersen. Nasıl olur?
Okuması yazması bile olmayan Araplar diyip de kaç sayfa olan kitabı da Arap masalı demeniz komik ciddiyim. Bir dediğiniz diğer dediğinizle uyuşmuyor. Dalga geçmeyi kesip biraz saygılı olmayı öğrenin. Gerçi saygılı olma yeteneğine sahip olduğunuzu düşünmüyorum. Ha birde diyorsunuz ya 50IQ diye. 50IQ insanlar nasıl oluyor da böyle detaylı bir kitap yazıyor?

50IQ dedim çünkü o kitaplar okuma yazması bile olmayan ve zeka ortalamaları yerde sürünen Arap toplumundan çıkıyor. Şizofrenik dedim çünkü mağarada melekle konuştuğunu, ayı ikiye böldüğünü, arşa atla çıktığını, ölüyü dirilttiğini ve böyle bir ton şeyi yaptığını iddia eden adam ya yalancıdır ya da kafadan gidiktir. Bu tür gerçek olması imkansız kurgu hikayeleri kağıda döktüğümüzde de "masal" dediğimiz kitap türü oluşur. Hani ben nerede hakaret etmişim?

İnanç hocam. İnanç. Bu saydıklarınıza inanıp inanmamak sizin elinizde. Ancak bu bahsettiğiniz şeylere inanan birisi için şizofrenik olmuyor. Bu da hakarete giriyor. Senin masal dediğin şeye günümüzde 1,57 milyar insan inanıyor. Yani sen bunlar uydurma deyince bir şey değişmiyor. Aynısı başka inançlar için de geçerli. Ben mesela ateizm saçmalık, uydurma ve şizofreni uydurması desem linç yerim değil mi? Bu gayet normal bir şey. Kısacası böyle derin inançları bir cümle kurarak yalanlamanız yanlış. Aynısı ateizm gibi inançlar için de geçerli. Sen bunda bir hakaret olmadığını düşünüyorsun ama dinini seven biri bunu hakaret olarak algılayabilir. Kelimelerimizi düzgün seçelim lütfen.

• Beğen
İfadeler: LTX
Doğmadan öncede bu dünyanın olduğunu bilmiyorduk. Hatta anne karnında bile bu dünyadan haberimiz yoktu. Belki de şu anda da öyle bir durumdayız. Bizim aklımıza yatmıyor ama doğmadan nasılsa ölünce de aynı şey olabilir. Tabii bu benim fikrim. Bu konu biraz daha inanç meselesine giriyor. Bilimsel olarak kanıtlanması aşırı zor bir şey zaten.

Bu arada konuya yine kendi dini inanışlarıyla kavga edenler gelmiş. Birisi onu diyor diğeri onu diyor. Böyle insanlar oldukça forumda bu tür konuların tek sonucu kitlenmesi oluyor. Objektif bakamayacaklarsa yazmayacaklar. Herkesin dini kendine.

Öbür dünya derken gezegenleri kastediyorsanız evet oldukça fazla kanıt var ancak masallarda anlatılan hayali yerleri kastediyorsanız var olduklarına dair hiçbir kanıt yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı