Ödev için bilim adamı önerisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

NarrowVictory

Centipat
Katılım
2 Ocak 2023
Mesajlar
701
Makaleler
1
Çözümler
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Toplamda 4 adet sunu ödevi için bilim adamı önerisi istiyorum.
Sınıfın zaten hangi bilim adamından bahsedeceği tek tük belli. Einstein, graham bell gibi kişiler. Ben çok meşhur olmasını istemiyorum. Ama o kadar da az bilinmesini de istemiyorum yani çoğu kişinin bilmediği bilim insanları. Ve öneri verirken kaynak belirtirseniz sevinirim. Bilim adamı olmayan isimlerden bahsederek rezil olmak istemiyorum.
 
Mete Atatüre
Cambridge Üniversitesi Fizik bölümünde öğretim üyesidir. Kuantum fiziği alanında çalışmaktadır. Işığın doğasını daha iyi anlamak üzere çalışmalar yapan Atatüre 2015 yılında, ölçülmesi imkânsız olarak kabul edilen ‘ışık seviyesinin gürültü ölçümü’nü gerçekleştirmiştir. Kaynakça
 
Son düzenleme:
Marie Curie, Mendel, Pascal, Ulus Baker-sosyolog olarak-. Bunlar genel olarak bu sene olmasa bile gelecek yıllarda karşınıza çıkacak bilim insanları olacak.
 
Arthur Scherbius, Enigma isimli makinanın mucidi.

Arthur Scherbius, Alman elektrik mühendisi. Mekanik şifreleyici cihazını icat etti ve patentini aldı. Sonraları Enigma adı altında piyasaya sürdü.

Lev Davidovich Landau.

Lev Davidovich Landau teorik fizik alanında pek çok katkı ve araştırma yapmış Bakü doğumlu Yahudi asıllı, Rus fizikçidir. Yoğun maddenin kuantum mekaniği hakkında çalışan Landau, süperakışkanlığı öngörmüş ve 1962 Nobel Fizik Ödülü'nü kazanmıştır.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı