Öğrenci 2 dakika geç kaldığı için yarım gün yok yazılır mı?

[

5 gün devamsızlık yapınca belge verilmeme olayı kalktı. Normalde okul bu yapacak bir şey yok derdim ama sistemi komple değiştiriyorlar. Bu sene eski sistemi son kez görüyoruz Allah hepinize sabır versin.
Seneye mi uygulanacak yani hocam? Umarım daha iyi sistem olur. Ancak ümidim yok. 3 dersten kalan sınıfta kalıyor, 70 Türkçe ortalama yapamayan kalıyor vs. dediler yanı umutlanmayalım daha kötüye gidecek.

Aynen işte bak geçen gece yatmadan fark ettim bende. 1. dönem matematik konusu olarak gördüğümüz, hayatımızın en ufak yerinde bile işe yaramayacak bir konuyu 2. dönem anlatılmıyor yani kısaca sana diyor ki; "kardeşim çalış ama kusura bakma bu senin hayatında bir şeye yaramasa bile bunu sınavda soracağım ama 2. döenm görmeyeceksin sen sınıfı geç yeterli" kafasında bir sistemdeyiz.
Haklısın sadece not odaklı. Kopya çeken de, 7/24 ders çalışan da gene geçiyor. Nedeni ise kopyacının yakalanmaması ve 7/24 ders çalışanla aynı gibi gösterilmesi.

Seneye mi uygulanacak yani hocam? Umarım daha iyi sistem olur. Ancak ümidim yok. 3 dersten kalan sınıfta kalıyor, 70 Türkçe ortalama yapamayan kalıyor vs. dediler yanı umutlanmayalım daha kötüye gidecek.
BPT haberlerinde seneye müfredatın değişeceği ile ilgili haberler çıktı, detayları MEB Bakanı paylaşacak yakında dendi işte. Sanmıyorum ben de iyi bir değişiklik olacağını. Kobay faresi gibi kullanacaklar işte öğrencileri.

Kardeşim ben 9 dersten kaldım ne yapacağımı şaşırdım çalışsam geçme ihtimalim %40 ama özgüvenle çalışacağım ama en büyük zorlama oruç olacak benim için.

Dersleri sadeleştiricez diyorlar ama ne kadar sade? Bilinmiyor...
Hocam 3 dersten kalma yok, 4. dersten kalırsan eyvah tufan eyvah oluyor kalıyosun ama 3 geçerli yani.

Evinin çok uzak olması veyahut sağlıkta bir sorun yoksa bence öğretmen doğru yapmış. Disiplin için caydırıcı ceza olmalı elbet.
Evim uzak. Trafik olması benim suçum değil. Mazeretime göre bir şey yapabilirler mesela. Yani uyanamamak ile trafik olması arasında çok fark var. Birisi kendi sorumluluğunu yapmıyor öteki ise elinde olmayan bir şey yüzünden yok yazılıyor.

Evim uzak. Trafik olması benim suçum değil. Mazeretime göre bir şey yapabilirler mesela. Yani uyanamamak ile trafik olması arasında çok fark var. Birisi kendi sorumluluğunu yapmıyor öteki ise elinde olmayan bir şey yüzünden yok yazılıyor.
Daha yakın bir okula nakil almak veya sabah daha erken çıkmak gibi seçenekler var.

Kardeşim ben 9 dersten kaldım ne yapacağımı şaşırdım çalışsam geçme ihtimalim %40 ama özgüvenle çalışacağım ama en büyük zorlama oruç olacak benim için.

Dersleri sadeleştiricez diyorlar ama ne kadar sade? Bilinmiyor...
7 dersi %70 konuları hafifleteceklermiş ama bu tek iyi haber bence. Yeni kurallar daha leş gibi olur. 12. sınıfa kadar dişimi sıkacağım artık.

Daha yakın bir okula nakil almak veya sabah daha erken çıkmak gibi seçenekler var.
Okullarda kontenjan dolu, ortalama yetmiyor.

7 dersi %70 konuları hafifleteceklermiş ama bu tek iyi haber bence. Yeni kurallar daha leş gibi olur. 12. sınıfa kadar dişimi sıkacağım artık.

Bende sıkacağım 12. sınıfa kadar ama ne kadar sadeleşirse sadeleşsin zannetmiyorum düzeleceğini.

Son düzenleme:
Okullarda kontenjan dolu, ortalama yetmiyor.
Erken çık evden? Yazıp sildiğini gördüm. Arkadaşını ikna et ya da gitme onunla. Böyle durumlar hoca inisiyatifine bırakılmış fakat yönetmelik olarak ders 9 da başlıyorsa 9 da orada olmalısın. Pazartesi tören için belki erken saattir hatta. Kurallar belliyken niye yok yazıldım demek saçma.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı