Öğrenci İçin Ankara mı İstanbul mu?

Ancak Ankaranın bazı kısımları tehlikelidir. Örnek olarak : Çin çin, Yeni doğan, Sincan, Fatih, Etimesgut ( arka tarafları ), Sol fa sol gibi yerler fazla tehlikeli ve adamı pis olan yerlerdir. He derseniz ki ben oraya gitmem adamına da bulaşmam o zaman rahat olabilirsiniz. Ancak bir Ankaralı olarak Ankaranın insanı çok gariptir. Örnek verecek olursam şöyle ki ; Ankara diye bilinen yerler yani Kızılay, Bahçelievler, Çankaya, Beşevler, Ulus, Tandoğan gibi yerlerde genel olarak öğrenci kitlesi vardır ve bu yerler çok rahattır sevgilinin beline sarılıp güle oynaya gezeceğin yerlerdir. Ve bazı kişiler o kadar rahat ki ne giyip ne giymedikleri umurların da olmuyor bilmem anlatabildim mi? Ancak örnek verdiğim ilk kısım da insanları aşağıalamak için söylemiyorum ama yobazdır. Sevgilin ile el ele gez arkandan bağırırlar Müslüman mahallesi burası vs vs. Bende Sincan da oturuyorum ve bu bahsettiğim sorunları yaşıyorum bilgin olsun kardeşim.

İstanbul'a gidersem evde Ankara'ya gidersem yurtta kalacağım. Öyle bir durum da var.

Ne yapacaksın kardeşim ya yurdu ev de kal mis gibi, İstanbul da hayat var ancak Ankaranın belli başlı yerlerinde var.

İstanbul - Ankara kıyaslaması , ağıza bile alınmayacak kadar gülünç bulunur
İstanbul... Şehirlerin en güzeli... Hele bir de tarih, sanat, müzik, konferans, sempozyum, söyleşi...vs gibi etkinlikler dikkatini çekiyorsa, İstanbul'da okumak 2. üniversiteyi de okumaktır.

Ankara'da yaşayan arkadaşlarıma saygım sonsuz, yanlış anlamayınız lütfen.

Ben Eryaman da oturuyorum. Sincan, Yenidoğan gibi semtler gerçekten tehlikeli. Hele ki bizim taraftarlar tam olarak apaçi diyebilirim. Öyle insanlar ki stadda arkamızda esrar saran olmuştu. Bunlar seni ilgilendirmez. En fazla yolda görürse '' Gardaş bi sigara varmı ? '' derler. Bunlara pek rastlamazsın. Her şehrin kötü semtleri var.
Edit: Çalıştığım yer Macunköy de ama eskisi gibi değil artık. Sincan, Yenidoğan, Kale, Çinçin, Cebeci, Hamamönü, Hıdırlıktepe, Doğantepe eskisi kadar değil. Hala ücra semtler fakat korkmanıza gerek yok. En fazla Ulus veya Kızılayda dolaşırken görürsünüz.

İstanbul o konu da çok aktif, ancak Ankara biraz geride kalıyor

İfadeler: VU7
Ankara'da Gazi Üniversitesi olacak hocam. O dediğiniz yerlerle alakası var mıdır?

Bir öğrenci olarak o mahalleler ile ne işi olabilir ki? Yolu bile düşmez oralara. Kaldı ki İstanbuldaki bu tarz yerlerin yanında solda sıfır kalır çin çin vs.

Ankara'da yaşıyorum. Ara sıra İstanbul'a da gidiyorum ve size tamamiyle katılıyorum. En basit örnek, Ankara'da kitabını alıp okuyabileceğin bir Cadde Bostan Sahili yok

Kardesim okumak isteyen her türlü okur. Ilk önce bunu gecelim. Ankarada arkadas cevren olmazsa veya olsa bile yapacaklarin bir yerden sonra kisitli. Ama Istanbulum öyle mi Bir sürü sey yapabilirsin. Trafigi biraz dertli. Onun disinda sikinti pek cekmezsin. Arkadaslarinla veya sevgilinle haftasonu Adalara gidersin, gezersin. Dersten bunaldiniz gidersiniz mis gibi Bogaza karsi caylarinizi yudumlarsiniz. Alirsiniz balik ekmeginizi sahilde on numara bes yildiz yersiniz. Aktivite cok. Bunlari yapmam ben, derse gömülücem diyebilirsin ama eninde sonunda bir ic gecirirsin. Ankarayi secmeseydim de Istanbulu seceydim diye

Hangi kampüs ? Bu arada bence Ankara'dan korkmanıza gerek yok. O apaçiler dört yanda gezmiyor. İçlerinde yaşasanız dahi birşey olmaz olsa olsa mahalle muhabbeti kurarsınız. Kötü düşmedikçe bir sıkıntı olmaz.

Ankara'da Gazi Üniversitesi olacak hocam. O dediğiniz yerlerle alakası var mıdır?

Yenimahalle de diye biliyorum. Yenimahallenin de bazı kısımları pistir. Esrar falan satarlar. Gözünü korkutmayayım belki öğretim hayatın da hiç yaşamayacağın şeyleri söylüyorum ama bilgin olsun geleceğin yerlerin nasıl olduğunu bilmen de yarar var kardeşim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…