Öğrenci olarak ek gelir nasıl kazanılır?

Hocam bunlar tam olarak nedir aydınlatır mısınız biraz.

Hocam bunlar freelance siteleri. Yani bir yeteneği olan birisi gelip bu sitelerde ilan açıyor. Örneğin makale yazmak üzerinden gidelim. Siz bu tarz sitelere gidip ilan açıyorsunuz, güzel makale yazdığınızı göstererek. Atıyorum bir adam da web sitesi için makale satın alacak. Bu siteler üzerinden sizinle iletişime geçiyor ve anlaşma sonucu iş yapılıyor. Türkiye'de örnekleri Bionluk, armut. Global için fiverr, upwork.

Arkadaşlar selam başlıkta da belirttiğim gibi lise öğrencisiyim ve 18 yaşından küçüğüm elimde sadece Papara kart var bu şekilde nasıl ek gelir kazanabilirim internetten acaba yardım olur musunuz?

Yukarıda bahsettiğim freelance sitelerinde Papara ile para çekemiyorsunuz diye biliyorum. Çevrenizden birini ikna ederseniz. Onun hesabına paranızı çekebilirsiniz.

---

Ek bir bilgi vermek daha gerekirse. Türkiye de kazandığınız paranın vergisini ödemeniz gerekiyor. Küçük ücretler aldığınızda sorun olacağını sanmıyorum ama büyük kazançlar elde ederseniz bir şekilde vergisini ödemeniz gerekiyor. Yoksa yarın bir gün bundan dolayı başınız yanabilir.

---

Merak ettiğiniz başka şeyler varsa yazmanız yeterli. Elimden geldiğince cevap veririm.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı