Öğrencilere din dersi yerine felsefe dersi verilmesi gereklidir

Söylediğiniz doğru fakat böyle yapıldığı takdirde de ders olmaktan çıkar. Hafif hafif verilmeli diye düşünüyorum ama çok hassas davranılması lazım.

Din kültürü dersini bir ders olarak görmüyorum açıkçası. Bence adı aslında "İslam kültürü" olmalıydı. Ciddiyim sadece İslam hakkında bilgi veriyorlar. Ateizm, agnostizm vb. inançlar okulda öğretilmelidir diye düşünüyorum.

Tartışma amaçlı açılmış bir konu. Felsefe dersi 10. Sınıftan itibaren verilmeye başlanıyor. Ayrıca din kültürü öğretmenimiz sadece İslam'dan bahsetmiyor, diğer dinler hakkında temel bilgi veriyor.

Söylediğiniz doğru fakat böyle yapıldığı takdirde de ders olmaktan çıkar. Hafif hafif verilmeli diye düşünüyorum ama çok hassas davranılması lazım.
Zaten ders olmamalı, temeli verilmeli. 9 ve 10da ders olmalı.

Gel de laf anlat işte

Ayrıca Din dersi verilmeli.
Ha bilmem belki bu benim hocama özgüdür ama biz hocayla direkt sohbet ediyoruz. Hocayla evrimi konuşuyoruz, Kur'an ile ilgili aklımıza takılanların falan soruyoruz. Hoca da her seferinde mükemmel şekilde açıklıyor.
Ayrıca ileride bize farklı dinlerden de arada bilgi verecekmiş.

Muaf olarak kendilerini belirtebiliyorlar. Din dersi zorunlu değil yani.
Türk isen genelde red yiyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…