Öğrencilere din dersi yerine felsefe dersi verilmesi gereklidir

Şu anki eğitim sistemi nasıl bilmiyorum ama bizim zamanımızda ilk ve ortaokulda felsefe dersi yoktu. Lisede yanlış hatırlamıyorsam felsefe dersi vardı. Bence belli bir dini inancın tarafını tutmadan dinler tarihi dersi gibi bir ders verilmelidir. Ayrıca felsefe dersi de verilmelidir. Felsefe dersinin çok erkenden verilmesi konusunda şüpheliyim çünkü bence felsefeyi anlayabilmek için belli bir olgunluk seviyesine ulaşmak gerekiyor.

Bu eğitim ailede başlar. Eğer aile zaten o çocuğa o eğitimi veremediyse derste istersen 6 saat İslam görsün bir şey olmaz. Din dersi bence de gerekli dediğim şey sınava yakınken muaf olmaları. Gençlerin ise inanmama sebebi, yanlış batıcılık...
Hocam dediğiniz doğru, eğitim ailede başlıyor. Ama istisnalar da var. Ailesi dinine bağlı, 5 vakit namazını kılan bir arkadaşım var. Sırf namaz kılmaya üşendiği için dinden çıkmayı seçti. Şuan çok tuhaf bir inancı var. İsmi bile garipti hatırlamıyorum. Ayrıca sınav vakti muaf olma konusu da şöyle. Bizim okul 12.sınıfta din kültürünün sadece önemli yerlerini öğretip ilk dönemden sonra hep test çözdürüyorlar.

Din dersi çıkarılmamalıdır. Din kültürü iyi bir şekilde öğretilmelidir. Din kültürü ve ahlak bilgisi adı altında sure ezberletiyorlar. Ezberletiyorsun da çocuk bir şey anlamıyor ki. Zoraki olarak ezberlettiğin için çocuk için anlamının bi önemi kalmıyor. Ki anlamını da anlatmıyorsun ki. Sadece arapça okutup geçiyorsun. Sonra bu halk bu din konusunda neden böyle? Dinimizi güzel bir şekilde öğretmeleri lazım. Sadece bizim dinimizi de değil diğer dinleri de anlatması lazım elinden geldiğince. Ayrıca "ve ahlak bilgisi" dediği için ahlak için de ders arıyorsun ama bi ben mi bulamadım anlamadım.

Din dersinde de din öğretmiyorlar ki! Dünyada onlarca din var, bunlar Ortadoğu Sümer kökenli dinlerden İslamı öğretiyorlar. Hadi başka dinleri geçtim, mezhep bile yok Sünni İslam öğretiyorlar sadece. Hepsini öğretin gösterin çocuklara? Ama yemez tabi. Başka bir din seçerlerse ne olacak de mi? Zaten Alevi öğrenciler olması yeterince kötüyken(!) bir de başka dinler...

İnsanlar laikliği dinsizlikle karıştırıyor. Ülkenin yarısından çoğu müslüman ve islam ağırlıklı din dersi görülmesi doğru. Tabii diğer dinlere de değinilmeli ve yeterince değiniliyor. Ben insanın dininin yazın kendi ibadethanesinde görülmesi taraftarıyım, felsefe de boş bir ders bence.

İnsanlar çocuklarını nefret söylemlerinden uzak tutmak istiyorlarsa ne olacak? Kuran'da dolu nefret söylemi var; Kadın dövme, kölelik, başkasından olanı haraca bağlama, eşcinsellere, ateistlere, başka dinden olanlara yönelik nefret söylemleri dolu. Kişi çocuğunun beynini bunlarla doldurmak istemeyebilir. Misal Avrupa, Amerika vs.'de hangi dinden olursan olur, o dini olduğu gibi çocuklara öğretmen anlatmak yasak (ancak kötü örnek, nefret söylemine örnek olarak gösterilirse ayrı) Öğretmeyi geçtim, insanların tekrar etmesi bile suç. İslam'dan bir çok ayeti, eski ahitten birçok ayeti, incilden birçok ayeti söyleyemezsin orda çünkü nefret söylemidir. Hatta direkt caminin içinde ayeti söyleyen imamı kovdular Norveçti sanırım. :) Yakın zamanda Avrupa ülkelerinde ve Rusya'da direkt Kuran'ın kendisi sansürlü, kesilmiş olarak yayınlanacak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı