Öğrencilere din dersi yerine felsefe dersi verilmesi gereklidir

Haklısınız ama ben 5 veya 6. Sınıf biri bunu kavrayabilme yeteneğine tam sahip değil. 8. Sınıf ise yine LGS dönemi.
Düşününce soyut kavramlar ufaktan verilebilir başka derslerin içinde. Sosyal Bilgilerin içinde verilebilir mesela.
Söylediğiniz doğru fakat böyle yapıldığı takdirde de ders olmaktan çıkar. Hafif hafif verilmeli diye düşünüyorum ama çok hassas davranılması lazım.
 
Din kültürü dersini bir ders olarak görmüyorum açıkçası. Bence adı aslında "İslam kültürü" olmalıydı. Ciddiyim sadece İslam hakkında bilgi veriyorlar. Ateizm, agnostizm vb. inançlar okulda öğretilmelidir diye düşünüyorum.
 
Herhangi bir inancın eğitim-öğretim kurumlarında öğrencilere verilmesinin pek mantıklı bir yaklaşım olduğunu düşünmüyor ve bilimlerin temelini atan felsefenin din dersiyle değiştirilip erken yaşlarda temel oluşturulması gerekliliğini savunuyorum; bir inanç kolaylıkla sonradan benimsenebilir fakat felsefe gibi bir düşünce biçimini sonradan kavramak çok daha zordur çünkü felsefenin temeli olan düşünmedeki (hayal gücü) azalma onu kavramayı zorlaştırmaktadır.

Gel de laf anlat işte
 
Ayrıca Din dersi verilmeli.
Ha bilmem belki bu benim hocama özgüdür ama biz hocayla direkt sohbet ediyoruz. Hocayla evrimi konuşuyoruz, Kur'an ile ilgili aklımıza takılanların falan soruyoruz. Hoca da her seferinde mükemmel şekilde açıklıyor.
Ayrıca ileride bize farklı dinlerden de arada bilgi verecekmiş.

Muaf olarak kendilerini belirtebiliyorlar. Din dersi zorunlu değil yani.
Türk isen genelde red yiyorsun.
 

Geri
Yukarı