Öğrenim kredisi alınmalı mı?

2 veya 4 yıllık arası yok. İptal ettirebilirsin. Ancak daha sonra KYK'dan burs/kredi alamıyorsun. Sadece önlisans/lisans durumunda değil lisans/yüksek lisans için de verilmiyor. Durumun çok iyi değilse 2. yıl tekrar başvur o zaman burs çıkma ihtimali var. Alıp iptal ettirme.
Son senem.

Son düzenleyen: Moderatör:
O zaman artık geç. Lüzumsuz harcamalardan kaçın. Çokça lazım olacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben geçen sene aldım 10 numara 5 yıldız. Sayesinde DFGT aldım hatta 2 gün önce. Yani eğer durumun kötüyse direk al derim. Ha yok evdekiler zaten aylık 500 TL ateşliyor diyorsan gerek yok almana. Zaten ölümlü dünya ne zaman öleceğimiz belli değil çokta uzun vadeli planlar yapmamak lazım bence. Zamanı gelince seve seve ödeyeceğiz zaten, onuda o zaman düşünürüz.:kararsız:

Yıllık Tefe - Tüfe oranından hesaplanıyordu bizde. Genele bakarsak (şu anki uçuk faiz oranlarının etkisini bilemem) Ancak benim mezun olduğum 2010 senesinde geri ödeme başladığında faiz oranı (2 yıl sonra ödemeye başladığını da hesaba katarsan) %35 oranında olmuştu. 4 yılda ödedikleri parayı 2 yılda geri almaları daha da fazla koymuştu ancak :(
Şu anda bankaların yıllık faiz oranlarının %30 ları zorladığı düşünüldüğünde ve enflasyonun da 25'in altında çıkmayacağını hesaba katarsanız ben %50 oranında bir faiz bekliyorum. Ben kredi alırken bankaların yıllık faiz oranı %10 civarıydı.
4 yıllık mezunu iseniz mezun olduktan 2 sene sonra ödemeye başlarsınız. Yüksek lisans yaparsanız bu süreyi 1 yıl daha ileri attırabilirsiniz ancak bununla beraber faiz de artar.

1 yıllık maceraya girilebilir aslında ama bilemedim. :) 4-5 BİN TL geri ödemesi çıkar heralde bitene kadar alırsan. Ama ne kadar geri ödeyeceğin yazıyor imza atarken öyle hatırlıyorum.

Ben geçen sene aldım 10 numara 5 yıldız. Sayesinde DFGT aldım hatta 2 gün önce. Yani eğer durumun kötüyse direk al derim. Ha yok evdekiler zaten aylık 500 TL ateşliyor diyorsan gerek yok almana. Zaten ölümlü dünya ne zaman öleceğimiz belli değil çokta uzun vadeli planlar yapmamak lazım bence. Zamanı gelince seve seve ödeyeceğiz zaten, onuda o zaman düşünürüz.:kararsız:
Valla kimse bana 500 TL ateşlemiyor. :D

Şimdi ben kaç TL için sözleşme yapılıcagını ne kadar ödemem gerekiceğini nasıl öğrenirim?

Valla kimse bana 500 TL ateşlemiyor. :D

Şimdi ben kaç TL için sözleşme yapılıcagını ne kadar ödemem gerekiceğini nasıl öğrenirim?
Onu bende bilmiyorum da ablam e devlet üzerinden bakıldığını söylüyordu. Şimdi düz hesap yapsak aylık 500'den 4 sene 24 bin lira yapar. Tahmini devlet bizden bunu 30 civarı olarak alır gibi geliyor.:kararsız:

Onu bende bilmiyorum da ablam e devlet üzerinden bakıldığını söylüyordu. Şimdi düz hesap yapsak aylık 500'den 4 sene 24 bin lira yapar. Tahmini devlet bizden bunu 30 civarı olarak alır gibi geliyor.:kararsız:
Yok 1 sene sadece. Son senemdeyim. DGS ile mühendislik kazanırsam bir daha burs başvurusu yapamam mı?

Yok 1 sene sadece. Son senemdeyim. DGS ile mühendislik kazanırsam bir daha burs başvurusu yapamam mı?
Anladım o zaman 1 sene de 6 bin lira alcaksınız muhtemelen en fazla 10 lira ödersiniz gibi geliyor ama emin değilim sallıyorum. DGS kazanırsan burs başvurusu yapar mısın yapamaz mısın onu bilemem.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı