darkinbox
Hectopat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- w3schools.com
- Meslek
- Bilgisayar Mühendisi
Yani işlevi olduktan sonra benim için çok da sorun değil açıkçası, isterseniz buraya oyunlar için yazdığım hileleri atayim ne kadar kötü bir arayüzü olduğunu göreceksiniz ancak işlevi var, günümüz döneminde modernlikten çok işleve kayık bir durumda insanlar.Konu sahibinin özgüvenine hayranım dürüst olmak gerekirse. Yani ben programlama öğrenirken, berbat kodumu insanlarla paylaşmamak için elimden geleni yapıyordum. GitHub'da privateladığım yığınla proje var. Game engine'e featureset eklediğimde bile onunla ilgili konu açmadan önce kodun okunurluğundan, reusabilitysinden falan emin olmak için defalarca kez üstünden geçmiştim. Ona rağmen özgüvenli özgüvenli şunu bunu yaptım diye yazamıyorum hala sağda solda. Onları ilk defa yazarken ne kadar zorlandığımı, ne kadar araştırma yaptığımı hatırlıyorum da...
Yanlış biliyor olabilirim falan düşüncesi hiç yok. Dümdüz "benim" diye atıyor adam mesajları.
Moderatörün biosuna bakıcak olursan aynı durum var, responsive ui tasarlamış ve bio-post'u göndermiş, ben ilk java scriptimi yazarken kimse yoktu yanımda kendi - kendime heyecan yaşadım gurur duydum.
Burada önemli olan insanların sizin kodunuzu yorumlaması ve zaten amaç kodun yorumlanması değildi ve bir crackme idi.
Insanlar çeşitlere ayrılır, sizin yaptığınız şu, ben bu dosyanın cpp hali değilde executable halini atsaydım belki de 10 larca insan çok güzel olmuş güzel detaylı gibi bir yorum yapacaktı ancak source hali gibi attığımda övmekten çok eleştiriliyorum maalesef.
2 Gündür yaptığınız şey yorumlamak değil, ne kadar berbat olduğu konusunda eleştirmek, ben böyle mesajlar istemiyorum kusura bakmayın.
Ne kadar iyimser olursam olayim halen daha aynı mesajları atmaya devam ediyorsunuz, ben size istediğiniz gibi kanıtlarım güzel projelerimin olduğunu ama bunu anlamaya çalışmıyorsunuz, evet eskiden bir takım ahlaki sorunu olan mesajlarım olmuştur, kendini beğenen mesajlarım olmuştur ancak ortaokul 6. sınıfta Hileler dolayısıyla çok yüksek mevlalarda para kazanmış birisi olarak halihazırda herkes heyecanlanıyor, siz olsanız sizde aynı şekilde konuşursunuz.
Dediğim hiçbir şey yalan değil ve kanıtlanabilir şeyler, bundan sonraki postlarıma lütfen dalaşmayın veya benle herhangi bir etkileşimde bulunmayın.
Kodunuz yanlış anlamayın ama çok kötü.
Yani bu şekilde kendi kafanıza göre bir şeyler yaparak kodu öğrenemezsiniz.
Geçmiş konularınıza da baktım. Bilmediğiniz şeyi biliyor gibi söylemeniz ayrı komik olmuş.
Kodu doğru öğrenmeden burada "C++ öğreniyorum" diye konu açmanız ayrı ilginç.
Beğenmedim![]()
Hayır, farklı syntaxlarda eklenmiyor.
Çevrende kod yazan çok insan yok sanırım. Ben başlayayım;
Bad practice. C++'ta using namespace literallerin olduğu namespace'i include etmek dışında bad practicedir. Bunun arkasındaki sebebi şurada bulabilirsin;
Aynı işi iki kere yapmana sebep olan bir dizayn var elinde. Kod tekrarı yapıyorsun. DRY diye bir ilke var. Do Not Repeat Yourself. Kendini tekrar etme. Çünkü diğer kodda yapacağın değişikliği bir daha, bir daha her yerde düzeltmen gerekecek. Onun yerine stringleri bir çeşit mapte tutarsan böylece sadece dil değiştirmiş olursun. Kodun tüm akışını değil.
Çok fazla if else var. Kodun okunuşunu mahvediyor. Değişken isimlendirmeleri berbat. Tamamen rastgele. Constant stringlerin debug yada release fark etmeksizin getirilebildiğini bilmiyorsun gibi. Crackme uygulaması için uygun değil. Karakterlerden oluşan bir vektör çooooooook daha sağlıklı bir seçenek olur işi zorlaştırmak adına.
C++:
#include <iostream>
#include <windows.h>
#include <string>
using namespace std;
// Fonksiyon deklarasyonları
void printTitle();
void printMenu();
string getUserInput();
bool verifyPassword(const string& inputPass, const string& expectedPass);
void handleLanguageSelection(const string& language);
int main() {
system("Color 9");
printTitle();
printMenu();
string language = getUserInput();
handleLanguageSelection(language);
system("pause");
return 0;
}
void printTitle() {
cout << " ____ _ _ __ _\n"
<< "| __ ) _ _ _ __ __ _ | | __ | |/ / (_)_ __ __ _\n"
<< "| _ \\ | | | | | '__| / _` | | |/ / | ' / | | | '_ \\ / _` |\n"
<< "| |_) | | |_| | | | | (_| | | < | . \\ | | | | | | | (_| |\n"
<< "|____/ \\__, _| |_ | \\__, _| |_ | \\_\\ | _ | \\_\\ | _| |_| |_ | \\__, |\n"
<< "|___/ |___/ \n\n\n";
}
void printMenu() {
cout << "Hello, please select one of the languages below!\n"
<< " TR\n"
<< " EN\n\n";
}
string getUserInput() {
string input;
cin >> input;
return input;
}
bool verifyPassword(const string& inputPass, const string& expectedPass) {
return inputPass == expectedPass;
}
void handleLanguageSelection(const string& language) {
string name, pass;
string basePassword, completePassword;
if (language == "TR") {
system("Color 2");
cout << "\nUSER INPUT >> " << language << "\n";
cout << "\nIsminiz nedir? \n";
name = getUserInput();
cout << "\nUSER INPUT >> " << name << "\n";
basePassword = "TR" + name;
completePassword = basePassword + "3169haha";
system("Color 6");
cout << "Sifre nedir? \n";
cout << "Sifre, basta sectiğiniz dillerden birini ve isminizi içermektedir !! \n";
cout << "\n\nSifreyi giriniz : ";
pass = getUserInput();
if (verifyPassword(pass, completePassword)) {
system("Color 2");
cout << "\nTebrikler!! Bu uygulamayı kırmayı başardınız, eğer yeni biriyseniz bu müthiş bir şey!! \n";
}
else {
system("Color 4");
cout << "\nYanlış şifre )= Belki başka bir zaman! \n";
}
}
else if (language == "EN") {
system("Color 2");
cout << "\nUSER INPUT >> " << language << "\n";
cout << "\nWhat is your name? \n";
name = getUserInput();
cout << "\nUSER INPUT >> " << name << "\n";
basePassword = "EN" + name;
completePassword = basePassword + "3169haha";
system("Color 6");
cout << "What is the password? \n";
cout << "Password includes the language you select and the name that you enter!!! \n";
cout << "\n\nPlease enter the password : ";
pass = getUserInput();
if (verifyPassword(pass, completePassword)) {
system("Color 2");
cout << "\nYES, U DID IT! IF YOU ARE A BEGINNER THAT'S AWESOME! \n";
}
else {
system("Color 4");
cout << "\nWrong Password )= Maybe next time!\n";
}
}
else {