Yeni başlayanlara yazılım önerisi

Portal6910

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam, ben zaten "Python, C, C#, C++, HTML, JavaScript, CSS" vs. dilleri biliyorum. Bu aralar oyun korsanlığı (sadece eğitim amaçlı crackme tarzı dosyalar üzerinde çalışıyorum yasal olmayan bir şey yok) merakımı çekti. "lafarge's crackme v0.2"'yi X32 dbg ile kırmayı başardım ve bundan çok keyif aldım. Başka bildiğiniz böyle uygulamalar var mı? Ve ben Assembly bilmiyorum :D, sadece Passkey kontrol satırını jmp ettirdim o kadar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tersine mühendislik üzerinden ilerlemeyi planlıyorsanız temel düzeyde de olsa Assembly bilmenizi öneririm. IDA, Ghidra gibi araçlar ile C koduna da çevrilebiliyor ancak işin temeli Assembly.

Tersine mühendislik üzerinden ilerlemeyi planlıyorsanız temel düzeyde de olsa Assembly bilmenizi öneririm. IDA, Ghidra gibi araçlar ile C koduna da çevrilebiliyor ancak işin temeli Assembly.
Teşekkür ederim. Evet tersine mühendisliğe merak sarmış durumdayım. Bildiğiniz CrackMe'ye benzeyen bir uygulama var mı?

x32dbg kullanıyorum bu arada ghidra'yı çözemedim tam

Son düzenleme:
İnternetten birkaç kaynak araştırdım:
CS107 Guide to x86-64 Temel komutları ve registerları özetlemiş at&t syntaxi kullanmış.
Guide to x86 Assembly Komutları ve registerları biraz daha detaylı anlatmış, Intel syntaxi kullanmış. Ama biraz eski sanırım 64 Bit registerlar yok.
CS356: A short guide to x86-64 assembly - HackMD Örnekli anlatmış, bakabilirsin.
x86 and amd64 instruction reference Tek tek komutların ne işe yaradığını ve nasıl parametreler aldığını anlatmış. Bu komutların hepsini ezberlemek zorunda değilsin, karşına çıktıkça bakacağın bir referans sitesi.

Teşekkürler tekrardan ama anlamadığım birşey var. nedense verdiğiniz crackme sitesinde her dosya şifreli ve kisme şifresini yazmıyor?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı