C/C++ Öğreniyorum { Gün 3 }

@TheAny yazılım mühendisliği okuyan ve bölümünün hakkını veren kelimenin tam anlamıyla bir "developer"dır. Developer'lar başkaları tarafından yazılan koda her zaman improvement/refactoring amacıyla bakarlar çünkü bu iş Developer'lar için bir yaşam tarzı olmuştur. Seni eleştirerek kötü olduğunu söylemek istemiyor, gerçeklerle karşı karşıya kalarak daha iyi kod yazmanı sağlamaya çalışıyor. Adama artistlik yapmak yerine dediklerini dinlesen, soru sorsan ve yeni bir şeyler ögrensen senin için çok daha iyi olur Burak kardeşim.

Ben şimdi tıp ögrencisiyim, hocalarımı dinlemeden bildiğimi okursam neler olur hayal edebiliyor musun? Herkes alanını bir bilenden öğrenmeli. Gelişmeye her zaman açık olmalısın kardeşim, eminim ki sarf ettiğn emek sonucunda sen de çok iyi bir developer olacaksın. sağlıcakla kalmanı dilerim.

Aynen öyle abi. Çok doğru konuşmuşsun. Helal...

Ben şimdi tıp ögrencisiyim, hocalarımı dinlemeden bildiğimi okursam neler olur hayal edebiliyor musun? Herkes alanını bir bilenden öğrenmeli. Gelişmeye her zaman açık olmalısın kardeşim, eminim ki sarf ettiğn emek sonucunda sen de çok iyi bir developer olacaksın. Sağlıcakla kalmanı dilerim.
YouTube'da videolar var. Hocalarını dinlemeden önce bol bol video izle ve hasta durumu hakkında çıkarımlar yap.

Bende böyle bir dile başlamayı düşünüyorum. Fakat kendime güvenim 0. Ne önerirsiniz yeni başlayan biri olarak?
Başlangıç olarak C/C++ ile başlamak çok zor seçim olur ve yazılımdan soğuyabilirsiniz.
Phyton veya C#(C++++) ile başlayın benim tavsiyem C# çok basit ve en gelişmiş dillerden biridir.

Java en cok kullanilan ilk 5 dil arasinda oldu hep. Su an da oyle. C# faha cok kullaniliyor birde.
Sonuç olarak ikiside birbirine çok benziyor ikisiyle de başlanılabilir ama şuan en çok önerilen 2 dil phyton ve c# hocam.

Sonuç olarak ikiside birbirine çok benziyor ikisiyle de başlanılabilir ama şuan en çok önerilen 2 dil phyton ve c# hocam.
Tamamen ezberden öneriler. Biri C++ zor, Python kolay demiş diye bir süredir herkesin ağzına yapışmış Python'la başla. Programlamada temellerin dilden ibaret olmadığını unutuyor gibi herkes anlamsız bir şekilde.

Sonra a dilinde yaptığı işi b dilinde yapmak için sıfırdan programlama öğrenmenin gerektiğini düşünen bir güruh çıkıyor ortaya.

Tamamen ezberden öneriler. Biri C++ zor, Python kolay demiş diye bir süredir herkesin ağzına yapışmış Python'la başla. Programlamada temellerin dilden ibaret olmadığını unutuyor gibi herkes anlamsız bir şekilde.

Sonra a dilinde yaptığı işi b dilinde yapmak için sıfırdan programlama öğrenmenin gerektiğini düşünen bir güruh çıkıyor ortaya.
Hocam yani C++ "başlangıç için" C++++'tan daha mı uygun?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı