Öğrenmesi kolay Linux dağıtımı önerisi

LLuser

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, Linux'ta çok yeniyim ve Zorin OS kullanıyorum. Tabii herkes gibi ben de farklı dağıtımları denemeye taktım bu sıralar. Neden diye sorarsanız, Zorin OS kullanırken JAR dosyalarında sorun yaşıyordum. JAR dosyasını indirirken Java ile indirmiyor, hatta Java ile çalıştıramıyordum; terminalden halletmek zorunda kalıyordum. Belki her dağıtım aynıdır ama bu sorun beni doğrudan etkiledi. Arch Linux güzele benziyor ama oyunculuk konusunda nasıldır bilemiyorum ve öğrenmesi zor diyorlar. Garuda Linux falan olabilir belki. Ne olursa denemeye hazırım.

Merhaba, Linux'ta çok yeniyim ve Zorin OS kullanıyorum. Tabii herkes gibi ben de farklı dağıtımları denemeye taktım bu sıralar. Neden diye sorarsanız, Zorin OS kullanırken JAR dosyalarında sorun yaşıyordum. JAR dosyasını indirirken Java ile indirmiyor, hatta Java ile çalıştıramıyordum; terminalden halletmek zorunda kalıyordum. Belki her dağıtım aynıdır ama bu sorun beni doğrudan etkiledi. Arch Linux güzele benziyor ama oyunculuk konusunda nasıldır bilemiyorum ve öğrenmesi zor diyorlar. Garuda Linux falan olabilir belki. Ne olursa denemeye hazırım.
Fedora,Nobara direk Arch'a geçilmez.

JDK kurdunuz mu? Dosyaya sağ tık yapıp JDK ile başlatmayı seçmeniz de gerekir.

Dağıtım önerisi kısmındaysa Zorin OS zaten iyidir, basittir. Fedora veya Ultramarine Linux kurabilirsiniz. Fedora'da telemetri var o nedenle Fedora tabanlı olan Ultramarine Linux telemetriden arındırılmış bir Fedora deneyimi sunar. Fedora'nın aksine ofis programları da kurulu şekilde gelir.

İnternet açık şekilde kurulum yaparsanız NVIDIA GPU'nuz varsa kurulum sırasında sürücüyü otomatik olarak kuracaktır.

Fedora beni yorar mı, yani 0 temiz hali ile kullanırken indirdiğim dosyalarda falan sorun yaşatır mı? Mesela ben geçen photo GIMP kuracaktım ama Zorin OS sorun yarattı, sebebini anlayamadım.

Sorun yaratmaz Zorin'de Snap var Bug fazla Fedora güzeldir stabillik hatasızlık açısından.
Photoshop kurabilirsin ayrıca.

Fedora beni yorar mı, yani 0 temiz hali ile kullanırken indirdiğim dosyalarda falan sorun yaşatır mı? Mesela ben geçen photo GIMP kuracaktım ama Zorin OS sorun yarattı, sebebini anlayamadım.
Snapshot_2024-09-08_11-31-05.png

Uygulama mağazasından sorunsuzca kurabilirsiniz. Zorin OS'in aksine Fedora tabanında sistem güncellemeleri de mağazadan yapılmaktadır. Sistem güncellemelerini de terminal kullanmadan mağaza üzerinden yapabilirsiniz.

JDK kurdunuz mu? Dosyaya sağ tık yapıp JDK ile başlatmayı seçmeniz de gerekir.

Dağıtım önerisi kısmındaysa Zorin OS zaten iyidir, basittir. Fedora veya ultramarine Linux kurabilirsiniz. Fedora'da telemetri var o nedenle Fedora tabanlı olan ultramarine Linux telemetriden arındırılmış bir Fedora deneyimi sunar. Fedora'nın aksine ofis programları da kurulu şekilde gelir.

İnternet açık şekilde kurulum yaparsanız NVIDIA GPU'nuz varsa kurulum sırasında sürücüyü otomatik olarak kuracaktır.

JDK zaten kurulu, sağ tıklayıp JDK ile aç dediğimde bloeked diyor, bunu terminalden çözüyorum bir kaynak sayesinde. Zorin OS gayet güzel evet bende hiç yabancılık çekemdim yeni olmama rağmen. Fakat yeni şeyler keşfetmek istediğimden değiştirmek istiyorum dağıtımı. Aslında KDE Plasma nasıl özelleştirilebilir tam olarak bilsem belki yeni bir görünüm daha mantıklı olabilir.

JDK zaten kurulu, sağ tıklayıp JDK ile aç dediğimde bloeked diyor, bunu terminalden çözüyorum bir kaynak sayesinde. Zorin OS gayet güzel evet bende hiç yabancılık çekemdim yeni olmama rağmen. Fakat yeni şeyler keşfetmek istediğimden değiştirmek istiyorum dağıtımı. Aslında KDE Plasma nasıl özelleştirilebilir tam olarak bilsem belki yeni bir görünüm daha mantıklı olabilir.
KDE Plasma'nın Sistem Ayarları uygulamasından tema indirebilir ve kurabilirsiniz. KDE Plasma en özelleştirilebilir olan ve en kolay özelleştirilen masaüstüdür.

KDE Plasma'nın sistem ayarları uygulamasından tema indirebilir ve kurabilirsiniz. KDE Plasma en özelleştirilebilir olan ve en kolay özelleştirilen masaüstüdür.

KDE kurdum ve şu an KDE kullanıyorum zaten, fakat Reddit ve X te gördüğüm gibi tamemiyle kendime özel bir şey nasıl yapabilirim bilemiyorum. Pencere yöneticisi gibi şeyler duymuştum daha önce. Ben iyice araştırıp öğreneceğim. Daha sonra yardıma ihtiyaç duyarsam başlık açarım.

KDE kurdum ve şu an KDE kullanıyorum zaten, fakat Reddit ve X te gördüğüm gibi tamemiyle kendime özel bir şey nasıl yapabilirim bilemiyorum. Pencere yöneticisi gibi şeyler duymuştum daha önce. Ben iyice araştırıp öğreneceğim. Daha sonra yardıma ihtiyaç duyarsam başlık açarım.
Kendi temanızı hazırlamak için CSS bilgisi ve configleri öğrenmek gerekiyor. Sistem ayarları uygulamasındaki hazır temaları kullanmak yeni kullanıcı için daha basit.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı