Öğretmen öğrenciyi dövebilir mi?

OKODENRO

Hectopat
Daha fazla  
Meslek lisesinde 9.sınıfım. Biz 3.kattayız ve aşağıdaki öğrencilere bağırıyorduk o anda da bizi meslek öğretmenimiz gördü ve sınıfa geldi. Dersimiz zaten onaydı ve başladı bağırmaya. Diğer arkadaşlarıma yumruklar, bana su şisesi ve yumruk attı. Buna hakkı var mı? Bu duruma karsı ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hukuken dövemez. Ama sizde niçin bağırıyordunuz?

Meslek lisesinde 9.sınıfım. Biz 3.kattayız ve aşağıdaki öğrencilere bağırıyorduk o anda da bizi meslek öğretmenimiz gördü ve sınıfa geldi. Dersimiz zaten onaydı ve başladı bağırmaya. Diğer arkadaşlarıma yumruklar, bana su şisesi ve yumruk attı. Buna hakkı var mı? Bu duruma karsı ne yapabilirim?

Şikayet edersen 3000 TL cezası var. Ama küçük tokattan bir şey olmaz anlattığınız gibiyse ama attığı yumruklar sert değilse yine bir şey olmaz. Uyarı amaçlıdır.

Milli Eğitim Müdürlüğüne gidip şikayet edebilirsiniz. Hiç kimsenin bir öğrenciye şiddet uygulama hakkı yok. İsterse okulun sahibi olsun bir şeyi değiştirmez.

Ayrıca ailenizle de paylaşın hocayla bir görüşsün. Bağırmanız her ne kadar doğru olmasa da bağırdı diye kimse seni dövemez. Psikolojik sıkıntıları mı varmış? Baban gitsin bakalım yanına aynı şeyi babana yapabiliyor mu? Her önüne geleni öğretmen yaparsan olacağı bu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı