Öğretmen olup atanmak çok mu zor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Derse geç gelmesini savunmuyorum. Ama o kişi öğretmen değil. Eğitim bilimleriyle bir ilgisi yok. Adam ders anlatamıyor diye ona kızamazsın. O sana bir şey katmaya çalışmaz senin ondan bir şey almaya çalışman lazım
Hocam ben savunduğum konuyu size geçiremedim sanırım. Bu adam ders anlatamayan bir adam ve bize ders anlatması için bizim fakültede herhangi bir derse atanıyor. Anlattığı şey bizim bir dersimiz ve bize bir şeyler öğretiyor. Bende öğretmenlik eğitimi almış biri kadar bir ders beklemiyorum ama gerçekten anlatışını, dersi sallamayışını görseniz delirirsiniz. Bu adamı buraya nasıl koymuşlar dersiniz. Torpillik bir durum olduğu o kadar belli ki, diğer hocaların yanında öylesine sırıtıyor ki aklınız hayaliniz durur.

Hocam boş ver cevap verme bazı insanlar böyle onları da öyle kabul etmek zorundayız.
Bunlar benim kendi fikirlerimdir şuanda herhangi bir devlet görevlisi değilim bu tür kararları ben almıyorum. Naçizane fikrimi sundum katılıp katılmamak sana kalmış ama duymamazlıktan gelmek bir öğretmen adayından beklemdiğim hareket. Tarih dersini çok severim özellikle inkılâp tarihi hatta bende bir ara tarih öğretmeni olmayı düşündüm bundan 20-30 sene önce olsaydı olurdumda doğuda bir köy okulunda terör saldırılarından korkmayıp yıllar boyu cahil kalmış gençlere ışık olmak büyük şeref ancak şuanda ne isterim ne de olabilirim öğretmen olmak ayrı sıkıntı öğretmen olup işe yaramamak ayrı sıkıntı. Eğer hayallerine mâni olduysam kusuruma bakma özür diliyorum biraz sert konuşmuş olabilirim. Bu vaziyet sinirlendirdi sadece. Ben olsam öğretmen olmazdım fikrim bu yönde eğer öğretmen olmak istiyorsan hele de bu şartlarla tamamen senin fikrin. Sadece öğretmenliğin içi boşaldı bundan bahsediyordum.

Bunlar benim kendi fikirlerimdir şu anda herhangi bir devlet görevlisi değilim bu tür kararları ben almıyorum. Naçizane fikrimi sundum katılıp katılmamak sana kalmış ama duymamazlıktan gelmek bir öğretmen adayından beklemdiğim hareket. Tarih dersini çok severim özellikle inkılâp tarihi hatta bende bir ara tarih öğretmeni olmayı düşündüm bundan 20-30 sene önce olsaydı olurdumda doğuda bir köy okulunda terör saldırılarından korkmayıp yıllar boyu cahil kalmış gençlere ışık olmak büyük şeref ancak şu anda ne isterim ne de olabilirim öğretmen olmak ayrı sıkıntı öğretmen olup işe yaramamak ayrı sıkıntı. Eğer hayallerine mâni olduysam kusuruma bakma özür diliyorum biraz sert konuşmuş olabilirim. Bu vaziyet sinirlendirdi sadece. Ben olsam öğretmen olmazdım fikrim bu yönde eğer öğretmen olmak istiyorsan hele de bu şartlarla tamamen senin fikrin. Sadece öğretmenliğin içi boşaldı bundan bahsediyordum.

Sıkıntı yok sana saygı duyuyorum ancak çok kez tekrar ettiğimiz için o mesajı attım sana yolun açık olsun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı