Öğretmen olup atanmak çok mu zor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bana kalırsa 5 sene sonraya onlar gider yenileri gelir ülke düzelir diye umut bağlama çünkü tam tersi olasılık hala var. Diyelim ibre döndü başkası geldi işler yine düzelmeyebilir enkaz çok büyük çünkü ve istediğin bölümler de ataması en az olan bölümlerden. Çok iyi puan bile alsan belirli bir müddet atama bekleyeceksin haberin olsun. Eğer okumayı çok istiyorsan elbette oku ama okul bitene kadar köşede para tut para biriktir bence.

Haklısın hocam zaten hem okula gidip hem işe gitmeyi düşünüyorum tabii nasıl yapacağım bilemem ama artık mecburum.

Aranızda fark var işte bunu söylemek istemezdim ama mesela doktor ile belediye işçisi muamalesi aynı mı olur dostum sence ikisi aynı parayı mı alır kolay iş diye bir şey yok öğretmen olacak olan kişi ne kadar emek veriyor sınavlara haberin var mı ailesi ne kadar emek harcıyor para harcıyor haberin var mı sırf çocuk okusun bir şey olsun diye.
Ben ailesinin ne kadar para harcadığına bakmam bu milletin çocuklarına ne faydası var ben buna bakarım. Doktorla belediye işçisi aynı parayı alsın demiyorum, ama Tıp ile Öğretmenliği bir tutamazsınız bana kalırsa doktorda çok fazla para alıyor ama talep çok yapacak bir şey yok Doktor mezun olduğu gibi devlet kapıyor. Ama öğretmenlikte aynı şey geçerli değil tersine ve sen bunu bile bile okursan bu senin sorunun. Son olarak bende artık yazmıyorum siz ne tartışırsanız tartışın devlet bu durumu fark etti ve acilen atama oranlarını düşürdü çok haklı karar. Siz yüzdede tek rakamlı atama oranları olan mesleği okumaya devam ediyorsunuz. İkinci olarak devlete kapak atma derdine girmeyin eskidendi bu.

Eve gelen misafir çocuğuna yarım saat katlanamayan tipler öğretmenlere laf etmesin mümkünse. Ana babalar çocuklarıyla ilgilenmek istemiyor. Günde 2 saat onunla ilgilenmek büyük külfet geliyor. Öğretmen dediğin günde 6 saat o çocukların 30 tanesiyle ilgileniyor

Eve gelen misafir çocuğuna yarım saat katlanamayan tipler öğretmenlere laf etmesin mümkünse. Ana babalar çocuklarıyla ilgilenmek istemiyor. Günde 2 saat onunla ilgilenmek büyük külfet geliyor. Öğretmen dediğin günde 6 saat o çocukların 30 tanesiyle ilgileniyor.

Kesinlikle hocam hiçbir şey göründüğü kadar kolay değil ayrıca bunun bir de öğretmen olma yolu var lisesi YKS'si KPSS'i psikolojisi var.

Ben ailesinin ne kadar para harcadığına bakmam bu milletin çocuklarına ne faydası var ben buna bakarım. Doktorla belediye işçisi aynı parayı alsın demiyorum, ama Tıp ile Öğretmenliği bir tutamazsınız bana kalırsa doktorda çok fazla para alıyor ama talep çok yapacak bir şey yok Doktor mezun olduğu gibi devlet kapıyor. Ama öğretmenlikte aynı şey geçerli değil tersine ve sen bunu bile bile okursan bu senin sorunun. Son olarak bende artık yazmıyorum siz ne tartışırsanız tartışın devlet bu durumu fark etti ve acilen atama oranlarını düşürdü çok haklı karar. Siz yüzdede tek rakamlı atama oranları olan mesleği okumaya devam ediyorsunuz. İkinci olarak devlete kapak atma derdine girmeyin eskidendi bu.
Çok faydası var, ilkokul öğretmenim bana çok şey kattı. Ortaokulda ki fen öğretmenim de. Onların derslerinde zevk alıyordum. Devlete kapak atmak nedir ya, bu nasıl bir savunma 😀.

Doktor olan bir tanıdığım 2 yıldır atanamadı buna ne diyeceksiniz?

Sabit fikirlilik çok kötü bir şey, 4'e giden çocuk matematik ödevini getirse onu yapamayacaklar var.

Çok faydası var, ilkokul öğretmenim bana çok şey kattı. Ortaokulda ki fen öğretmenim de. Onların derslerinde zevk alıyordum. Devlete kapak atmak nedir ya, bu nasıl bir savunma 😀.

Doktor olan bir tanıdığım 2 yıldır atanamadı buna ne diyeceksiniz?

Sabit fikirlilik çok kötü bir şey, 4'e giden çocuk matematik ödevini getirse onu yapamayacaklar var.

Hocam boş ver cevap verme bazı insanlar böyle onları da öyle kabul etmek zorundayız.

Kesinlikle hocam hiçbir şey göründüğü kadar kolay değil ayrıca bunun bir de öğretmen olma yolu var lisesi YKS'si KPSS'i psikolojisi var.
Öğretmenlik bayağı güzel meslek başarılar dilerim, cinsiyetiniz erkekse biraz daha katlanabilirsiniz bence öğretmenliğe. Umarım hızlı bir şekilde atanırsınız.

Öğretmenlik bayağı güzel meslek başarılar dilerim, cinsiyetiniz erkekse biraz daha katlanabilirsiniz bence öğretmenliğe. Umarım hızlı bir şekilde atanırsınız.

Teşekkürler cevap veren herkesin yolu açık olsun iyi akşamlar dilerim.

Bölüm ve ders ne? Eğer eğitim fakültesinde değilsen adamın öğretmenliğini sorgulayamazsın o öğretmen değil akademisyen. Öğretmenin görevi öğrenciye ders anlatmak. Üniversitede ise öğrenci akademisyenden o bilgiyi almak zorunda
Afedersiniz de bu noktaya kadar nasıl geldiğini neden sorgulamıyorsunuz. Elektrik Mühendisliği, sensörler. Bizim peşimizde koşsun diyen olmadı, değer görmek istemek ne zamandan beri suç? Derse 40 dakika geç gelen adamı kim takar?

Afedersiniz de bu noktaya kadar nasıl geldiğini neden sorgulamıyorsunuz. Elektrik Mühendisliği, sensörler. Bizim peşimizde koşsun diyen olmadı, değer görmek istemek ne zamandan beri suç? Derse 40 dakika geç gelen adamı kim takar?
Derse 40 dakika geç adamı takmazsın fakat belki dersini çok iyi işleyecek kişiler atanamıyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı