Öğretmenler istediği gibi tutanak tutabilir mi?

O kagıt sadece hocada kalıyor değil mi sicilime işlemiyor korkutmak icin yine sicilinize isliyor tutanaklar meslek hayatınız bitiyor diyordu.

Hocada kalmıyor idareye dilekçe olarak veriyor. İdare işleme koyar ise disiplin kurulu toplanır ve hakkında karar verilir. Sene sonu silinmeyen disiplin cezaları sicile geçer.

O kagıt sadece hocada kalıyor değil mi sicilime işlemiyor korkutmak icin yine sicilinize isliyor tutanaklar meslek hayatınız bitiyor diyordu.

Müdüre vs. verseydi muhtemelen evet. Kayda düşerdi. Ayrıca okul siciline işler kendi siciline işlemez. Yaptığın il-legal bir şey değil sonuçta. Benim de arkadaşım eskiden konuştuğu için Ders'te tutanak yemişti hoca imzalatmıştı ama hiçbir şey olmamıştı Sonucun'da. Zaten muhtemelen çöp'e atmıştır o gün.

Öğretmen ciddi ise düşer. Yapabilecek çok fazla hoca gördüm. Uslu bir öğrenci olması karşılığında sene sonu kayıttan silinir.

Her zaman yaparsa elbet bir şey diyen olur. Ha yapacak olan öğretmen olur mu kesinlikle olur. Ama sık sık yapmaz. Zaten arkadaşın anlattığına göre sık sık yapan birisiymiş. Kayda düşürseydi her zaman öğretmen, müdür veya veliler bu sıkıntılı mı derdi.

Anladım yani yarın tutanagı imzalasam bile bana bir şey olmayacak mı?

İmzalamazsan savunmasız sayılırsın direk ceza alırsın. En azından savunmanı yapmanı tercih ederim.

Ekleme: Şimdi aklıma geldi. Eğer sicilin temiz ise rehber hocasına danışılarak cezan hafifleştirebilir ya da kaldırabilir. O yüzden sicilin temizse korkmana gerek yok.

1697570533233.png

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı