Öğretmenlerin Ciddiyetsiz Eğitim Vermesi

Gittiğin yere bağlı. Ayda 300-500 taksit ile yazılma imkanınız oluyor artık imkansız değil bunlar her aile yazdırabilir durumda olabiliyor. Eskiden 1000₺ iken öyleydi şimdi ayda 200-300 taksitle telefon alacağına dershaneye yazdırsın mesela.

Atma ziya... Ablam 40.000 sıralamadan 25.000'e düştü dershane sayesinde.
Siz eskide kalmışsınız biraz. Artık sınav kazanmak için dershaneye falan gerek yok. YouTube da yüzlerce hoca var. Hangisini beğenirsen ondan dinleyebiliyorsun. Derseniz program oluşturamam; o zaman da Doping Hafıza, Evdershanem, Raunt gibi sistemler var. 5-10 seneye dershanelerin pek iş yapabileceğini sanmıyorum.

@KnifeRex, özel dersler çok ön plana çıkıyor. Deli gibi rağbet var. Benim tahminime göre 2023 ve sonrası için dershane olayı bitecek. Devam etse bile bilindik dershaneler iş yapacak, diğer dershanelerin pabucu dama atılacak.

@die o 300-500'le çocuğun başka eksiği kapatılabilir. Tabii paranın ne zor şartlar altında kazanıldığını bilemezsin. 20 yıl önceki gibi YouTube ve teknoloji bu kadar yaygın olmasa dershane gerekli derdim. Ancak şu an bir olayı yok.
Sen kimsin de benim paranın nasıl kolay nasıl zor kazanılacağını bilip bilmeyeceğimi sorguluyosun? Benim gittiğim dershanede öğretmenim alanında Amerika'da Master yapmış bir insandı böyle bir insandan eğitim almak için 5000'de veririm gerekirse telefonumu bilgisayarımı da satar o parayı bulur verir veriştiririm? 300-500 hangi açığı kapatacaksınız bunlar para mı artık nedir 300-500 arabası varsa satar aylık mazot giderine bilet gideri olur 1000 lira gider 200'e düşer kalan 800'le çocuğuna yine kaliteli eğitim verir.
Siz eskide kalmışsınız biraz. Artık sınav kazanmak için dershaneye falan gerek yok. YouTube da yüzlerce hoca var. Hangisini beğenirsen ondan dinleyebiliyorsun. Derseniz program oluşturamam; o zaman da Doping Hafıza, Evdershanem, Raunt gibi sistemler var. 5-10 seneye dershanelerin pek iş yapabileceğini sanmıyorum.
Sınav kazanmakla daha iyi bir sonuç elde etmek aynı değil güzel arkadaşlar.. Bahsettiğin Doping Hafıza'nın üstüne ek olarak böyle bir takviye sonucunda mükemmel sonuçlar elde edersin.
Not: Sadece doping hafıza değil, örnek verdiğin her durum için geçerli.

@die, sana ne desem boş. O yüzden bir şey demeyeceğim.

alanında Amerika'da Master
İstersen Amerika'daki tüm okullarda master yapsın. Anlatış şekli önemli. Ayrıca konuyu nasıl da farklı yere çekmişsin :D Ben senin paranı nasıl harcayacağını yönlendirmedim, sen hemen o yöne çekmişsin. İstersen git parayı çöpe at, umurumda olmaz. Ben sadece Türkiye şartlarında herkesin eşit olmadığını belirttim. Ama insanimizin klasik huyu bir olayı tersine çekmeye çok bayilirlar :D Ayrıca senin o beğenmediğin 300-500 TL ile öğrenci insanlar 1 ay geçinmeye çalışıyor. Herkesin şartları eşit değil. Bu kafadan çık.

Gittiğin yere bağlı. Ayda 300-500 taksit ile yazılma imkanınız oluyor artık imkansız değil bunlar her aile yazdırabilir durumda olabiliyor. Eskiden 1000₺ iken öyleydi şimdi ayda 200-300 taksitle telefon alacağına dershaneye yazdırsın mesela.
Cidden bir olayı kalmadı artık hocam.
Benim durumum gitmeme imkan sağladı ve gidiyorum ancak lise ile pek farkını göremedim.

@die, sana ne desem boş. O yüzden bir şey demeyeceğim.

İstersen Amerika'daki tüm okullarda Master yapsın. Anlatış şekli önemli. Ayrıca konuyu nasıl da farklı yere çekmişsin :D ben senin paranı nasıl harcayacağını yönlendirmedim, sen hemen o yöne çekmişsin. İstersen git parayı çöpe at, umurumda olmaz. Ben sadece Türkiye şartlarında herkesin eşit olmadığını belirttim. Ama insanimizin klasik huyu bir olayı tersine çekmeye çok bayilirlar :D

Kardeşim akıl vereceğin bir insan değilim hala saçma sapan konuşmaya devam ediyorsun Amerika'da Master yapmış bir insanın anlatış şekli, verdiği örnekler, problemleri çözme yolları daha önce karşılaşmadığın için böyle şeylere anlatış şekli önemli diye cevap vermen beni şaşırtmıyor.

Ve üstteki mesajımda paramı nasıl harcayacağımı anlatmıyorum. Hakaret cezası almamak için kendimi zor tutuyorum.

Cidden bir olayı kalmadı artık hocam.
Benim durumum gitmeme imkan sağladı gidiyorum ancak lise ile pek farkını göremedim.

Dostum evet olabilir fakat söylemek istediğim nokta bu kadar video falan diyorlar onların üstüne ek olarak çalışma ortamı fark yaratmaz olur mu? Mesela arı kovan sistemi vardı deneme sonucuna göre sınıf yapıyorlardı hala var mı bilmiyorum denemede 80-90 net çıkartan insanla aynı ortamda beraber soru çözmek, onun senden yardım alması, senin ondan yardım alman bile sana +1 daha da ne deyim. İlla yok bir farkı kalmadı diyorsanız da kalmamış olsun.

@T21, arkadaşın babası ya da bir yakını büyük ihtimalle dershane öğretmeni. Çok da umursamamak lazım.

Hakaret cezası almamak için kendimi zor tutuyorum.
Kendini düzgün bir şekilde ifade edemediğin içindir :p Ben ne Amerika'da okuyup master yapan insanlar gördüm. Ayrıca ben lafı ortaya attım, kendi üstüne alınan sensin. Okuduğun yer önemli değil, bilgiyi karşındaki insana satabilmek önemlidir. Aklında yer etsin bu.

Bu yazımla okul tamamen önemsiz gibi bir kavram anlaşılmasın. Okunulan yer tabii ki önemli ancak iş kişide bitiyor. Onun dışında öğretmeniniz madem Amerika'da master yapmışsa ve ona rağmen dershane öğretmenliği yapıyorsa zaten kendini geliştirememiş demektir. Ben Amerika'da master yapsaydım alanımla ilgili öğretim görevlisi olmaya çalışırdım üniversitede. Sonra oradan da yükselmeye çalışırdım alanımla ilgili.

Son düzenleme:
@T21, arkadaşın babası ya da bir yakını büyük ihtimalle dershane öğretmeni. Çok da umursamamak lazım.

Kendini düzgün bir şekilde ifade edemediğin içindir :p Ben ne Amerika'da okuyup master yapan insanlar gördüm. Ayrıca ben lafı ortaya attım, kendi üstüne alınan sensin. Okuduğun yer önemli değil, bilgiyi karşındaki insana satabilmek önemlidir. Aklında yer etsin bu.

Bu yazımla okul tamamen önemsiz gibi bir kavram anlaşılmasın. Okunulan yer tabii ki önemli ancak iş kişide bitiyor. Onun dışında öğretmeniniz madem Amerika'da master yapmışsa ve ona rağmen dershane öğretmenliği yapıyorsa zaten kendini geliştirememiş demektir. Ben Amerika'da master yapsaydım alanımla ilgili öğretim görevlisi olmaya çalışırdım üniversitede. Sonra oradan da yükselmeye çalışırdım alanımla ilgili.
İşte işin koptuğu kısım kimisi eğitim vermeyi sever Amerika'da master yapmış olsa bile eğitim vermeyi seviyor ek olarak öğretim üyesi gelişmiş bir üniversitede.. Neyse kime ne anlatıyoruz hala babası yakını dershane hocası diyor.

@die öğretim görevlisiyse ona bir lafım yok. Ancak ben kendimi düzgün bir şekilde belirtmeme rağmen hemen küfretmeye, hakaret etmeye çalışıyorsun. Sonrasında da hakaret etme cezası almamak için zor tutuyorum kendimi diyorsun. Kaldı ki ben senin paranın hesabını yapmamama rağmen hemen olayı kendi üstüne çekiyorsun. Olayı da çok iyi saptırıyorsun aynı zamanda. Sence de o şekilde düşünmem normal değil mi? Sana niye soruyorsam, tabii ki ben haklıyım diyeceksin.

Neyse daha da cevap yazmayacağım. Ben haklıyıcımlarla tartışmayı sevmiyorum çünkü. Verimli bir tartışma olmuyor. Bir de ben haklıyım kafasından da çıksan iyi olur. Hakaret cezası almamak için zor tutuyorum kendimi deyince de aynı zamanda havalı da olmuyorsun. Bunu da belirteyim.

Ayrıca hâlâ diye belirtmişsin de ben bunu bir sefer dedim. Onu da üstteki yorumumda belirttim.

Dostum evet olabilir fakat söylemek istediğim nokta bu kadar video falan diyorlar onların üstüne ek olarak çalışma ortamı fark yaratmaz olur mu? Mesela arı kovan sistemi vardı deneme sonucuna göre sınıf yapıyorlardı hala var mı bilmiyorum denemede 80-90 net çıkartan insanla aynı ortamda beraber soru çözmek, onun senden yardım alması, senin ondan yardım alman bile sana +1 daha da ne deyim. İlla yok bir farkı kalmadı diyorsanız da kalmamış olsun.
Çalışan kişi yapıyor hocam kısaca olay o.
Ama dediğiniz gibi bir şekilde motive olmak gerekiyor. :)
Bu arada ikiniz kültür çatışması yaşamışsınız resmen. 😂
@333365 @die

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı