Öğretmenlerin Ciddiyetsiz Eğitim Vermesi

Dershanem olsa bu kadar savunamazdım. Dershaneler gereksiz demiyorum ancak dershaneye gitmeden de çok büyük başarılar elde edilebiliyor. Bunun öyle 3-5 örneği yok çok fazla örneği var. Bireysel çaba önemli. Dershanenin büyük faydası olabilir elbette. Ancak şart değil hiçbir zaman. Bir de kişinin ABD'de Master yapmış olması iyi bir öğretmen olduğu anlamına gelmiyor. Öğretmenin iyi olabilir ancak bu ikisi doğrudan ilişkili değil. Güzel reklam olur ancak çok bilgi iyi öğretmen demek değildir.

@Akif, hocam ben bunu belirttim diye arkadaş hakaret cezası almamak için zor tutuyormuş kendini Ben nice master yapan adamlar gördüm, adam nasıl ders anlatacağını bilmiyor. Bilmekten ziyade nasıl anlatacağını bilmek de önemli. Ben YGS-LYS'ye çalışırken bir yandan da özel ders veriyordum, çok da iyi paralar kazanıyordum. Nasıl anlatacağını bilmek de önemli.

Dershanem olsa bu kadar savunamazdım.
Bu da bir yetenek olsa gerek

Kesinlikle öyle. Mesela benim babam ilahiyat mezunu öğretmen. Sadece zamanında formasyon almış. Eğitim fakültesinin kokusunu almamış hiç. Ama eğitim fakültesi mezunu birçok öğretmene taş çıkartır yani. Öğretmene bağlı bir durum bu tamamen.

Konu başlığındaki arkadaş talihsizlik yaşamış epey bir. Ancak ben o kadar iyi öğretmenler tanıyorum ki ülkeye olan umutlarınızı yeşertir arkadaşlar. Genellemeye gerek yok.

@Akif, hocam eğitim fakültesindeki eğitimi yetersiz buluyorum açıkçası. Eğitim fakültesinde olmayan kişiler kat kat daha iyi olabiliyor.
Örneğin, İngiliz Dili ve Edebiyatı'nın eğitimi oldukça ağırdır. Benim düşünceme göre bu bölümün en tembel öğrencisi bile eğitim fakültesinin orta seviyesindeki öğrencisine bence bedel.

Ama eğitim fakültesi mezunu birçok öğretmene taş çıkartır yani.
Böyle öğretmenlerimizin başımızın üstünde yeri vardır her zaman için.

Öğretmenlerin çoğuna saygı duymuyorum. Hiçbiri konuyu basitleştirerek anlatmıyor. Sanarsın öğrencilerin anlamadığı kelimeler söyleyerek bize bilgili olduğunu göstermeye çalışıyorlar gibi. Albert Einstein'in "Bir şeyi yeterince basit anlatamıyorsan, bilmiyorsun demektir." diye bir sözü var. Kimya öğretmenim tam da öyle biriydi. Kadın kendi anlattığını anlamıyordu ve biz bir şey anlamıyorduk. KPSS'de 1. olan insanlar sözlü mülakatta elenirse ve düşük puanlılar sözlüden yüksek alıp öğretmen olursa böyle olması gayet normal. Çünkü güvendikleri bir yer var ve şikayet etsen bile hiçbir şey olmayacak. Tüm eğitim ve öğretim hayatımda adam gibi ders anlatan öğretmen sayısı bir elin parmağını geçmez.

Tipik Orta Doğu ülkesinin sorunları; iş disiplini yok, iş ciddiyeti yok, işini yapan yok. Bu sorunlara Orta Doğu ülkelerinde her zaman rastlayabilirsiniz.

Meslek Lisesi mezunu olarak kendimi öğretmenlerim konusunda çok şanslı hissediyorum, özellikle bölüm hocalarım çok iyi ve kaliteli insanlardı mezun olalı 2 sene olmasına rağmen hâlâ haberleşiyoruz, çok şey kattılar sağ olsunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…