Öldükten Sonra Ne Var?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim düşüncem bu dünyayı yiyip bitirenler o taraftaki dünyayı da yiyip bitirecek. Örneğin bu dünya da fakirsen orada niye zengin olasın ki, bu dünyanın zengini fakire bırakır mı orayı. Burada neysek orada da o. Burada memleketi satıp köşeyi döndüysenler, orada da işleri yoluna koyup satacaklar memleketi.

Diğer taraf dinlerde var. Ve dinler de diğer tarafın öyle olmadığını söylüyor. Diğer tarafa inanıyorsunuz da düzen için de olduğuna mı inanmıyorsunuz?
 
Namaz kılmanın vs. de ayrıntısı ayetlerde yoktur fakat Hadis-i Şeriflerle açıklanmıştır

Namaz peygamberimize özel bir şey değil ki? Kim bilir kaç yıldır var olan bir ibadet biçimi. Hadis diye bir şey yok, buna emin olabilirsin. Peygamberimiz gelecekte yanlışlıklara sebep olabileceği için özellikle sözlerinin yazılmasını yasaklamış. Ama günümüzde herkes işine nasıl geliyorsa ona uygun bir şekilde hadis uyduruyor. Bizi aldatan bizden değildir lafı gerçek olabilir, Kuran'a uyuyor. Köpek giren eve melek girmez lafı gerçek olamaz, Kuran'a uymuyor. Hem zaten melek gelemiyorsa günahlarım da kaydedilemiyordur zira kiramen katibin melekleri de gelemez. Günah işleme metodu keşfetmiş oldum. Böyle bir şey mümkün olmadığı için de laf gerçek değildir. Kim neden uydurdu bilinmez ama peygamberimiz söylemediği kesindir.

Peygamerin söylediği kesin bir şey varsa o da Kuran dışında bir şey söylemediğidir. Kuran dışı şeyler söylese onu oracıkta öldürürdük gibi bir ayet vardı.

Allah neden köprüye ihtiyaç duysun ki? Veya sabredemiyor mu ki daha mezardayken üstümüze çullansın "melek"ler? Hem neden melekler gelip kafamı eziyor, zebaniler gelip direkt işlemlere başlasın? Bunları düşünerek inanmamayı seçiyorum, isteyen yine de inanabilir.
 
Bence kafamızı böyle şeylere yormamalıyız. Muhtemelen hayal bile edemeyeceğimiz bir şey vardır.
 
daha yeni tomurcuklanmış huriler.
Pedofili orada da var desene...

Benim "inançsızlığıma" göre doğmadan önce geçen milyarlarca yıl nasılsa öldükten sonra da aynısı olacak. Ben öyle yeni "tomurcuklanmış" bir şey isteyecek yapıda değilim, boşluğu tercih ederim. Oradan sonsuz bir boşluk alayım lütfen.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı