Ölmek mi daha korkutucu? Yoksa bilincinizi kaybetmek mi?

O birkaç yılı yaşayan kişi de seni öldürmüş oldu, ödeştiniz :")

Hocam hafıza sıfırlanması olarak düşünürsek dilinizi bile tekrar öğrenmeniz 2-3 yıl alicak gerisini siz düşünün.

Ölünce muhtemelen iğneden korkan insan gibi olursun. İğne yaklaşır ve koluna girer. Anlık tepki verirsin ve iğne çıkar. Bitti derler. Ölüm de muhtemelen öyledir. Anlık bir korku acı, sonra puf pamuk. Ama bilincini kaybetmek seni öldürmez, süründürür. Hayatta olursun ama ne yaptığın veya sana ne yaptıkları meçhuldür.

Hocam hafıza sıfırlanması olarak düşünürsek dilinizi bile tekrar öğrenmeniz 2-3 yıl alicak gerisini siz düşünün.
Yazıyı yanlış okumuşum 1 yıla kadar birçok şeyi tekrardan öğreneceksiniz yazıyor sandım.

Doğru fakat yine de bahsettiğim durum biraz daha farklı. Bu konuyla ilgili bir anime izlemiştim lise zamanlarımda. Hafıza kaybı yaşayan bir gencin yeni kişiliğinin yaşadığı zamanı konu alıyor ve sonunda eski kişiliği geri geliyor ama o yaşayan kişilik kayboluyor bu sefer. Psikolojim bozulmuştu 1 ay boyunca.
Yazıyı yanlış okumuşum 1 yıla kadar birçok şeyi tekrardan öğreneceksiniz yazıyor sandım.

Sorun yok .

Bence bilincini kaybetmek daha korkunç ama ölümün nasıl olduğuna bağlı olarak ölüm de daha korkutucu olabilir küçükken ölümden çok korkardım çünkü denilenlere göre öbür tarafta ruhumuz hep var olacaktı yani sonsuza kadar ölüm olmadan bu da beni korkuturdu orada sonsuza kadar ne yapacağımızı düşünürdüm hep

Bence aynı şey. Ve hiç de korkutucu değil, hatta merak uyandırıcı. Asıl sorun ölürken çekeceğiniz acı.
Ameliyatta verilen narkoz sonucu oluşan durum ile ölüm bence aynı şey. Biri üstüne organlarınızın durmuş hali.
Bana daha çok benlikten bahsediyorsunuz gibi geldi. Bende çağrıştırdıkları şey olarak bilinci uyanık olma durumu olarak kabaca nitelendirebilirim. Benlik ise ayrı bir şey. Hafızasını kaybetmiş birisi yürüyebiliyor, sizi görünce tepki veriyorsa bilinci vardır ama benliği yoktur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…