Yaşadığınız tecrübelerle, edindiğiniz bilgilerle belirli bir yaşa geldiniz ve yaşadıklarınız şimdiki bilincinizi oluşturdu. Bu oluşan bilinç ile varlığınızı barındırıyorsunuz. Peki ya bilincinizi kaybetseydiniz? Bilincinizi kaybedince bu güne kadar yaşadığınız bütün anılarınız yani siz kaybolmuş olmaz mıydınız? Dünyadaki varlığınızı beyniniz tutmuyor mu? Anılarınız ve hatıralarınızı depolayan (HDD, SSD gibi) bir beyniniz var, yaşadığınız bir kazada bu bilinci kaybetmek sizin varlığınızı silmez mi? Diğer insanların beyinlerinde sizinle olan anıları konunun dışında tutuyorum.
Ruh kavramına inananlara soruyorum: Şimdi bilincinizi kaybettiniz fakat hala yaşıyorsunuz (sadece anılarınız, bu güne kadar yaşadıklarınızı unuttunuz ve tekrar hatırlamayacaksınız), bedeniniz hala duruyor ve yaşıyorsunuz fakat bilincinizi kaybettiniz. Sizin ruhunuz ne görevi görüyordu peki? Siz bilincinizi kaybedince bütün varlığınız silinmiş oldu fakat sizin inancınıza göre ruhunuz hala yaşıyor. Ruhunuz benliğinizi oluşturuyorsa bilincinizi kaybettiğiniz zaman ölmüş oluyor musunuz? Ruh kavramına inanan arkadaşlar şimdi sizin için ruh kavramının ne anlama geldiğini oturun ve düşünün daha sonra bilincini kaybeden bir insanın ruhuna ne olduğunu aşağıya yazın. (ben ruh kavramına inanmıyorum.)