Ölü batarya nasıl tamir edilir?

kaan aruca

Hectopat
Merhaba benim biraz eskilerden kalma bir laptopum var, ve bataryası ölü. Bu benim için sorun, ve bunu ev imkanlarıyla canlandırmak istiyorum.
Ne yapabileceğimi yazarsanız sevinirim :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Youtube'da oldukça fazla video mevcut. Seri bağla pillerden ölü olanı/olanları tespit edebilirseniz (voltaj ölçümü yaparak) onu devreden çıkarıp yeni alacağınız pili eskisinin yerine lehimleyebilirsiniz. Evinizde multimetre ve havya olması lazım tabi. :) Fakat oldukça tehlikeli bir işlem ve maliyeti karını pek kurtarmıyor.

Eski laptop ise batarya içinde 18650 pillerden vardır. Eskisi çalışsın istiyorsan tüm pilleri değiştirmen gerekir, sadece bozuk olanı çıkarıp yenisini takman doğru olmaz.

Eski pillerden sağlamlarını bir çok yerde kullanabilirsin. NiCd el vidalama için ben 18650 kullanıyorum, çok daha uzun gider şarjı. Gerektiğinde de şarjı NiCd gibi hızlı boşalmadığından hep iş görür. Bisiklet stop lambası için kullandığım tek pil de aylarca gidiyor. El feneri, eski ışıldak vb. bir çok yerde kullanabilirsin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı