Ölü piksel giderilebilir mi?

Hocam benim monitörümde var bir tane sıkışmış piksel. Ölü piksel testinde sadece yeşil ve beyaz ekranda belli oluyor. Birkaç yöntem denedim ancak gitmedi. Var mı bildiğiniz bir çözüm yöntemi?
@Kunget dediği tarz videolar var ama işe yaramayabilir. Ovalama ile düzeldiğini söyleyenler var ama emin değilim. Denemekten başka çözüm yok.
@hk_emircan
Ölü piksel yerine sıkışmış piksel düzeltmiş olabilir misiniz? Bu ikisi sürekli karıştırılıyor.
 
Sadece siyah ekranda var hocam, başka hiç bir renkte yok.

Parmağımla ovaladım ancak düzelmiyor hocam. Bastırarak mı yapmam lazım yavaşa mı yapayım?
Dostum monitör yeni ve pek tavsiye etmem. Ben gözden çıkardığım için bastırarak düzelttim. Ama ovalarken Pixel düzelip geri bozuluyorsa sıkışmıştır. Büyük ihtimal öldü o Pixel. 4 aylık monitörümde çıktı benimde bir tane. Hiç garanti ile uğraşmak istemiyorum duruyor öyle.
 
Dostum monitör yeni ve pek tavsiye etmem. Ben gözden çıkardığım için bastırarak düzelttim. Ama ovalarken Pixel düzelip geri bozuluyorsa sıkışmıştır. Büyük ihtimal öldü o Pixel. 4 aylık monitörümde çıktı benim de bir tane. Hiç garanti ile uğraşmak istemiyorum duruyor öyle.

Hocam ama ölü olsaydı siyah olmaz mıydı piksel? Benimki yeşil. Ölü piksel olsa muhtemelen bende uğraşmam garantiye göndermekle falan.
 

Geri
Yukarı