Ölü Piksel Testi Nasıl Yapılır? 5 Onarma Yöntemi

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Ölü Piksel Testi Nasıl Yapılır 5 Onarma Yöntemi

Kullandığınız monitörde ölü piksel ile karşılaşmış olabilirsiniz. Herkesin canını sıkan bu problemin çözümü için genellikle garantiye gönderme ya da ekran değişimi gibi yollara başvuruluyor. Maalesef böyle meşakkatli süreçlere girmeden ölü piksellerden kurtulmak pek mümkün sayılmaz. Bu makalemizde ölü pikselleri nasıl tespit edebileceğinizi ve bunlar gibi davranan sıkışmış pikselleri nasıl düzeltebileceğinizi ele alacağız. Dilerseniz sözü daha […]

Devamı: Ölü Piksel Testi Nasıl Yapılır? 5 Onarma Yöntemi
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Bu programlar sıkışmış pikselleri düzeltiyorlar. Zaten sıkışmış pikseller renkli olup bazen yanıp sönerler. Ama siyah nokta olan piksel ölüdür ve ölü geri gelmez. Bunu da çok kafaya takmanıza gerek yok. FHD bir panelde 2 milyon 73 bin 600 adet piksel vardır. Bunlardan 1 tanesi ölmüş ne olmuş yani? Diğer 2 milyon 73 bin 599 piksel senin işte. Artık çoğu panellerde ölü piksel olabiliyor. Teknolojinin yan etkisi diyelim. Takmayın kafanıza zaten ölü piksel testi yapmasanız ölü piksel olduğunu 2 yılda anlayamazsınız. :D

1 hafta önce yeni monitör aldım. Ölü piksel testi yaptığımda hiçbir sorun yoktu. Birkaç gün önce bir tane kırmızı piksele gözüm takıldı. Aldığımda yoktu eminim. Gariptir ki sabah bilgisayarı açtığımda o kırmızı piksel görünmüyor ama akşam bu saatlerde nedenini bilmediğim şekilde ortaya çıkıyor. Artık monitör ısındığından mıdır nedendir bilmiyorum. Oyunda veya masaüstünde hiçbir şekilde rahatsızlık vermiyor ama onun orada olduğunu bilmek can sıkıcı. Neyse buna da alışırım sanırım.

1 hafta önce yeni monitör aldım. Ölü piksel testi yaptığımda hiçbir sorun yoktu. Birkaç gün önce bir tane kırmızı piksele gözüm takıldı. Aldığımda yoktu eminim. Gariptir ki sabah bilgisayarı açtığımda o kırmızı piksel görünmüyor ama akşam bu saatlerde nedenini bilmediğim şekilde ortaya çıkıyor. Artık monitör ısındığından mıdır nedendir bilmiyorum. Oyunda veya masaüstünde hiçbir şekilde rahatsızlık vermiyor ama onun orada olduğunu bilmek can sıkıcı. Neyse buna da alışırım sanırım.
İade edin veya değiştirtin hocam.

Bir adet var kabul edilir mi? Kabul edilmesi için belli bir sayıda olması gerekiyor şeklide söylentiler var.
AOC ve Philips dışındaki firmalar iade/değişim vermiyor. Benim önceden aldığım MSI Optix monitörümde 4 ölü piksel vardı. Alır almaz iade için gönderdim İtopya'ya ama iade kabul etmediler. MSI servise gönderdim en az 5 ölü piksel şartı koştular. Amazon dışındaki firmalar kolay kolay iade almıyorlar.

AOC ve Philips dışındaki firmalar iade/değişim vermiyor. Benim önceden aldığım MSI Optix monitörümde 4 ölü piksel vardı. Alır almaz iade için gönderdim İtopya'ya ama iade kabul etmediler. MSI servise gönderdim en az 5 ölü piksel şartı koştular. Amazon dışındaki firmalar kolay kolay iade almıyorlar.
Marka ASUS. Kutu içeriğinde çıkan katalogda yazan garanti kapsamının ilgili bölümünde ürünün garanti kapsamına girebilmesi için 0-36 ay içerisinde en az 3 tane renkli piksel olması gerektiği yazıyor. Bende 1 tane var. Artık 36 ay içerisinde 2 tane daha çıkması için dua etmek dışında yapabileceğim bir şey yok.

THH'ye başvursanız seve seve değişirler o monitörü. Kafalarından uyduruyorlar en az 5 tane ölü pikselmiş vb.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı