Ölü Pixel Nasıl Giderilir?

Olu piksel oradaki hucrenin islevini yerine getirememesi uzerine olusur. Icinde ki madde ozelligini yitirdigi icin. Oradaki maddeyi acaba hangi yazilim duzelte bilir . Bu durum da panel degistirilir. Olu pikselin orada yayilma ihtimalide var ama yayilmama ihtimalide var. Alt kisimda cok bakilmayan yerde. Garantiye versen pek kabul olcagini sanmiyorum eger sifir piksel garantisi varsa durum degisir. Bazi firmalar piksel garantiside veriyor.
 
Bu tür şeylere gerçekten kızıyorum. Daha ilk yorumda "yapabileceğin bir şey yok" diye cevap verilmiş (vermişim) ve internetteki programlara da inanma diye uyarmışım, arkadaş hala "yapabileceğim bir şey var mı?" diye soruyor. Madem ki cevapları okumayacaksınız ya da kabullenemeyeceksiniz, o zaman konu açmanın anlamı ne? Bunu bugün 3. defa görüyorum, o yüzden tepkimi bu başlık altında veriyorum.

Mesela bir üye "X Bütçeyle Sistem Tavsiyesi İstiyorum" diye başlık açıyor ve kendi topladığı sistemin ekran görüntüsünü yüklüyor, hatalarımı ve önerilerinizi söylemenizi istiyorum diyor. Diyoruz RAM'i CL9 seçmen gerekiyor, diski 7200 RPM 3.5" alman gerekiyor vs. vs., başka üyeler de aynı şeyleri söylüyor ve gelen cevap: "Sizin önerilerinizi göz önünde bulundurdum ve sistemin son halini şu şekilde şekillendirdim." diyor fakat aynı şeyleri inadına tekrar kullanmış. Madem dinlemeyeceksiniz o zaman başlık açmayın da vaktimizi çalmayın.

Ölü pikseli kendin düzeltemezsin, paneldeki LED'lerden biri bozuk olduğu için o pikseli ölü olarak görüyorsun. Ne programla ne de silgi vs. gibi yöntemlerle onu tamir edemezsin. Bunun ölü bir adamı dua okuyarak hayata döndürmekten farkı yok. Ölü pikselin olmamasını istiyorsan bu durumda cihazı teknik servise verip paneli değiştirtmekten başka bir seçeneğin yok.


Bu koskoca forumda tek siz yoksunuz binlerce üye var illaki birinden birine olmuştur ve birşekilde düzeltmiştir.Balta1087 arkadaşımızın dediğini yaptım ve ordaki leke gitti teşekkür ederim.
 
Valla saçma gelebilir. Ama bende de vardı. İnternette okudum 5-10 saniye arası ölü pikselin üstüne parmağınla basılı tut diye. Denedim geçti. Ben fikrimi belirteyim. Yaparsınız yapmazsınız size kalmış. Kesin yapın demiyorum kesinlikle.
Denedim oldu. Etkili ve başarılı bir çözüm.
 
Bence hiç kurcalamamak gerekli arkadaşın monitöründe de vardı servise gönderdi yenisi geldi çünkü o tek olan pixel zamanla açılacak ekranı kaplayacak bilgin olsun
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı