Ölü pixel parmakla bastırınca kayboldu

Benim de laptopum' un ekranında 2 hafta önce ilk defa ölü piksel ile karşılaştım. Ufak bir araştırmayla size vereceğim site'yi buldum. Ve işe de yaradı. Denemenizi tavsiye ederim.

Site Kullanımı : Vereceğim link'e tıklayıp sitenin aşağılarına doğru inerseniz " Launch
JScreenFix" i göreceksiniz, buraya tıklayıp karşınıza gelen siyah arkaplanlı sayfadaki oynatılabilir pencereyi 30 dk civarında ölü pikselin üzerinde bekletin.

Not : Sondaki 30 dakikayı beklerken bilgisayarınızda başka işlerle uğraşmamanız gererkir.
Link :JScreenFix - Pixel Repair

Merhaba,

Arkadaşlar yeni aldığımın monitörümün sol orta tarafında kırmızı nokta büyüklüğündeki ölü pixele az önce parmakla bastırdım ve kayboldu.
Ne olacak şimdi kurtuldum mu tamamen? Yoksa geri gelecek mi tekrar? Yoksa zararı bile var mı bunun? Daha fazla mı yayılır?

Yardımlarınızı bekliyorum :)
Şimdiden teşekkürler!
İlk defa böyle şeyle karşılaşıyorum. Bilgisayarcıya götüre bilirsin. Baksın azıcık ona göre durumu söyler sana şu corona falan bitsin öyle gönder :)

Benim de laptopum' un ekranında 2 hafta önce ilk defa ölü piksel ile karşılaştım. Ufak bir araştırmayla size vereceğim site'yi buldum. Ve işe de yaradı. Denemenizi tavsiye ederim.

Site Kullanımı : Vereceğim link'e tıklayıp sitenin aşağılarına doğru inerseniz " Launch
JScreenFix" i göreceksiniz, buraya tıklayıp karşınıza gelen siyah arkaplanlı sayfadaki oynatılabilir pencereyi 30 dk civarında ölü pikselin üzerinde bekletin.

Not : Sondaki 30 dakikayı beklerken bilgisayarınızda başka işlerle uğraşmamanız gererkir.
Link :JScreenFix - Pixel Repair
.

Ölü pikselin tamiri yok.
Diğer kısma gelince yani parmak atınca düzeliyor kısmı, o genelde takılmış piksellerde oluyor. bende de 2 tane küçük yeşil piksel vardı bastırınca kayboluyordu bir süre sonra geri geliyordu. Arkadaşların tavsiye ettiği jscreenfix sayfasına girdim 20 dakika sonra biri kayboldu noktalardan, diğeri kaybolmadı. sonra diğer noktanın üzerine bastırdım kaybolunca jscreenfix i çalıştırdım şu an 15 dakika geçti ve bir daha gelmedi. Yani o yeşil noktalar ölü değil takılmış diye tabir edilen pikseller olabiliyor. Zaten jscreenfix de bu eski televizyonlarda olan cızırtı efektine benzer bi efekt kullanarak orada takılmış olan pikseli çalışmaya zorluyor ve düzeltiyor.

Hocam benim de şuan notebook serviste ,sanırsam sıkışmış piksel var benim ekranda da .
Nokta şeklinde ,1 adet ve pembeye yakın renkte bir piksel var .İade zorluyorum şuan ama kabul etmiyo firma ve sonuna kadar zorluyorum .Kanun belli çünkü her türlü bu bir ayıplı mal .Esas konuya gelecek olursam ,eğer ki iş tuketici mahkemesine kadar gidecekse dediğiniz yöntemle notebook'u tamir etmeyi düşünüyorum. Dediğiniz uygulama ekrana zarar verir mi ? Sizinle iletişim halinde kalırsak çok mutlu olurum bu konuda .

Hocam benim de şuan notebook serviste ,sanırsam sıkışmış piksel var benim ekranda da .
Nokta şeklinde ,1 adet ve pembeye yakın renkte bir piksel var .İade zorluyorum şuan ama kabul etmiyo firma ve sonuna kadar zorluyorum .Kanun belli çünkü her türlü bu bir ayıplı mal .Esas konuya gelecek olursam ,eğer ki iş tuketici mahkemesine kadar gidecekse dediğiniz yöntemle notebook'u tamir etmeyi düşünüyorum. Dediğiniz uygulama ekrana zarar verir mi ? Sizinle iletişim halinde kalırsak çok mutlu olurum bu konuda .
1) Ölü pixel tam olarak monitörün neresinde?
2) Ürünü tam olarak hangi tarihte elinize aldınız?

- 14 gün içinde ürünü beğenmedim diyip keyfinize göre vazgeçme hakkınız var.(Cayma hakkı derler)

- Alternatif seçenek olarak ölü pixel rahatsız edici bir noktada değilse pek sorun olmaz.

- Ben bu konuda bahsedilen monitörümdeki ölü pixelleri hiç dert etmeden oyunlar oynadım. Onları görmüyordum bile. Dikkat edip sürekli orayı dert edinirsen tabii ki küçücük belki de hiçbir zaman görmeyeceğin ya da hiçbir anlamda dikkatini dağıtmayacak bir renkli nokta sinirinizi bozabilir.

- Konuda geçen monitörümü sattım. Artık ölü pixel içermeyen monitörüm var. Önceki monitörüm 75Hz idi ve bu monitörüm 240 Hz (Valorant için aldım)

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı