Ölüm Korkusuyla Nasıl Baş Ediyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Durumun özetinin bu olduğunu düşünüyorum. Doğmadan önce nasıl hiçbir şey hissetmiyorsanız, öldükten sonra da aynısı olacak. Yoksa hissediyorduk da biz mi hatırlamıyoruz

Steve Jobs'un bir sözü geldi aklıma " Kimse ölmek istemez. Cennete gideceklerinden emin olan kişiler bile istemezler ölmeyi.".

Olum korkum olmadigi icin pek sorun yasamiyorum ben. Ne bir Tanri'ya inaniyorum, ne de hayatimin bir duzene girecegine. Ailemi filan dusunmeyi biraktim artik, yasamak istemiyorum artik gercekten de bezdim, usandim bu hayattan. Yeni birisiyle tanisiyorum, bir kac ay sonra hayal kirikligina ugruyorum, yeni bir ugras buluyorum gunler sonra ondan da bikiyorum. Hayat sanki bana kimse seni umursamiyor, git bir kosede kendini as diyor. Hayatiniz monotonlasinca zaten olum korkusu kalmiyor, daha cok olumu arzuluyorsunuz sanki.

@f1ght3r İslam tarihinde ölüme korkmadan yürüyen insanlar, bir sebep uğruna şehit olduklarını düşündükleri için şehadete yürümüşlerdir. Bugün kime cennet müjdelenirse müjdelensin kimse boş yere ölmek istemez. Herkesin canı kendine kıymetlidir.

Steve Jobs İslam Tarihi okusaydı asla bu sözü söylemezdi
Ben okudum, "peygamber" denilen kişi evlatlık aldığı kişinin karısıyla evleniyor bu adam nasıl da peygamber oluyor? Kuran zaten bilime ters, bütün dinler gibi " İnsan neyden yaratıldığına bir baksın. Bel kemiği ile göğüs kafesi arasından gelip atılan bir sudan yaratıldı." Kuranı okuyan her aklı başında kişi bunu farkeder.

Bu kafa yapısıyla bir yere varamazsın. Hayat 4 4'lük değil ama yaşamaya değer. Git kendini nehire at, 2 dakika sonra yaşamak için çabalamaya çalışırsınız. Kendi hayatınızı değiştirmeye çalışın. Hayatı kötü olanlar için ölüm asla bir çözüm olmadı, olamaz da.

Arkadaş ergen fazla üzerine gitmeyin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…