Ölüm her an gerçekleşebilir fakat anı yaşamak en önemlisi. Bu dünya bir sınav ve hem Allaha inanıyorsanız eğer Allahın ibadetlerini yerine getirmek ve onun dışında hayatın tadını çıkarmak lazım. Ölüm tabiki de aklınızın bir ucunda olsun ama bunu her dakika düşünmemelisiniz. Ölümden korkmayın ölüm,dünyada ki sınavınızın bittiği zamandır.Benim gibi her an ölecekmiş gibi hissedenlere soruyorum. Bu hayatımızda bir dönem mi yoksa hep mi devam edecek?
Paralel evrenlerin daha olduğu bile kanitlanmamisken gelmişsin diyorsun paralel evrende dogmayacagini nereden biliyorsun. Bu bir şanstır kimse seni bilinçli olarak seçmedi.Bir defa yaşadığını nerden biliyorsun? Kesin olarak bir defa yaşayıp yaşamadığını bilemezsin. Ölümden sonrası tamamen büyük bir bilinmezliktir. Paralel evrende tekrar doğmayacağını nerden biliyorsun mesela? Yüzlerce binlerce sperm arasından rastgele bir tanesinin başarılı olmasının şans ile ne alakası olduğunu soruyorum bende
Dünya üzerindeki evrimsel geçmişi biliyoruz. Uzay formlarıyla da bir alakasi yok. Alakasiz alakasiz örnekler verme. Simülasyon teorisinin de hiçbir doğruluğu yok. Hayal dünyan epey geniş bilim kurguculari bile geçmişsin.Evrimsel geçmişine kadar biliyorsun ondan öncesi var mı mesela? Ondan öncesini bilmiyorsun. Ya başka yaşam formları gezegeni kolonileştirmek için gönderdiyse ilk tohumları?
Cennet ve Cehennem masallarina inanmak bilgisiz insanlarin yapacağı iştir, ölümü kendine yediremeyen insanlarin kendilerini rahatlamak için ortaya attığı palavradir. Rüyadaymışız öyle mi? Rüya içinde rüya görüyorsun, binlerce yildir bu gelip geçen insanlar hep rüyada öyle mi? Bu neyin kafası ya? Bunlari söylüyorsan somut delilin olmali, ütopik hikayeler anlatip bana masal anlatma.Geçmişin bir hikayeden ibaret olmadığını? Ya da şu an bile bir rüyanın içersinde olup olmadığını nereden biliyorsun? Cennet ve cehennem masalları dediğin şeylerden daha fazla seçenek varmış dimi?
Paralel evrenlerin daha olduğu bile kanitlanmamisken gelmişsin diyorsun paralel evrende dogmayacagini nereden biliyorsun. Bu bir şanstır kimse seni bilinçli olarak seçmedi.
Olduğunu iddaa eden sensin, iddaa ettiğine göre somut delil sunman gerek. Senin gibi ütopik düşünceleri ben de ortaya atarım sonuç ne olacak ben doğru söylüyorum anlamına gelmeyecek. Bu olasiklar fazlasiyla ütopik ben kesin olarak reddetmiyorum. Bu kafayla olaylara bu şekil olasiliklarla bakarsan bu işin sonu gelmez. Uzaylılar gelip tohum ekti falan diyorsun çıkıp bu dediklerine arkami çıkayım. Mantik çevresinde yorum yap. Paralel evrenler olabilir daha kanıtlamamışken çıkıp diyorsun öldükten sonra oraya geçiş yapabiliriz. Ölümden sonra yeniden dirilme arzunuz sizin hayal dünyasınızi arşa çıkarmış.Olmadığını da kanıtlanmadı arkadaşım. Diğer 2 cevabını da göz önüne alarak söyleyebilirim ki, sen bağnaz bir şekilde tek bir görüşe sahip olup bütün bu olasılıkları göz ardı ederek dar bir görüşe sahip olduğunu kanıtlamış oldun
At yalanı seveyim inananı derler malumYalandan kim ölmüs
imanı zayıf olan insanlar ölümden korkarlar.
Dediğin doğru ve araştırmalara göre ölüm korkusu fazla olan insanlar daha erken ölüyor.Bir psikiyatriste gitmen daha doğru olabilir. Ölüm korkusu normal fakat bunu her an hissetmek yanlış bir durum. Gelip geçici olabilmesi için çözüm aramanızı tavsiye ederim.
Etrafımda çok fazla ölüm olduğu içn bayadır korkuyorum.6 aydan uzun sure bu korkuyu neredeyse her an hissettiğinizi hatirliyorsaniz ve şuan halen düşünüyorsanız profesyonel yardim alin.