Ölümden sonra hayat ve sonsuzluk

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar bana açıklayabilecek birisi varsa lütfen açıklasın, bir adam grip aşısını buldu diyelim kimin bulduğunu hatırlamıyorum şuan, ama adam müslüman değil, dünyaya müslümanım diye geçinenlerden çok daha büyük bir iyilik yapmış, bu iyiliğin karşılığı cehennem azabı mı? Sadece meraktan soruyorum.

Kuranda şöyle geçmektedir.

(Kâfir olarak ölenlerin yaptıkları işler, dünyada da, ahirette de boşa gider, Cehennemde devamlı kalırlar.) [Bakara 217]

(İslam dininden başka din isteyenlerin, dinlerini Allah kabul etmez. Bunlar ahirette en büyük zarara uğrayacaklardır.) [Al-i İmran 85]

Garip geliyor nedense bana. Sorgulamamak lazım.

insanın amacı ile -ne kadar olup olmadığını bilmesem de- tanrının (olduğunu varsayarsak) aynı olabilir mi ki?
İnsan ve Tanrının amacı ? Doğrumu okudum ? İnsan ve Tanrının amacı nasıl aynı olsun? Biri yaratan biri kul? Hocam bu sorunun ucu açık. Sen inanmazsın ben inanırım da uzar da uzar gider kavga tartışma vs. Sonuç belli maalesef düzgün tartışmalar olmuyor günümüzde.

Ben 15 yaşındayım, bilimi okuyorum anlamaya çalışıyorum, bunun yaşla bir alakası yok koskoca "Profesör" denilen kişilerin dünyada ahenk ve nizam olduklarını zırvalayıp dururlar ama ben biliyorum düzen olmadığını sadece at gözlüğünü çıkarıp bakmamız yeterli neden birbirini yiyor canlılar alemi? Birbirlerinin yavrularını parçalıyorlar, yiyorlar öldürüyorlar birbirlerinin acı çekmesi için önce bellerinden yiyorlar, çünkü en güçlü olan hayatta kalır ve soyu devam eder.

Hocam affedersiniz güzel yazmışsınız hepsi imtihan falan diyorsunuz da, çocuk cinayetleri, çocuk tecavüzcülerini vesaire görünce, bu "imtihan" meselesi aşırı saçma geliyor bana. Böyle bir imtihan olmamalı.

Senin mesajını da cevaplıyalım dilimiz döndüğünce. Şimdi sen okuduğun okul da belli başlı kurallar var 15gün yada 30 gün okula gelmeme hakkın, veya sınav da kopya cekmeme gibi bir durum veya kılık kıyafet kuralı. Kafana göre giyinip gidemezsin misal.. Şimdi Allah (c.c)'da bazı kuralları var kullar için. Diyor ki: Zina etmeyeceksin! Haram yemiyeceksin! İçki içmeyeceksin! Gıybet yapmayacaksın! İnsan öldürmeyeceksin! Ve son olarak İman etmiş bir müslüman olacaksın.

Şimdi kıssa dan hisse, sen okula 50 gün gelme. Okulda kural tanıma kafana göre giyin. Kopya cek, sigara iç herşeyi yap okulun da 1. Sırada da ol ama tüm bunları yaptığı için müdürün seni de okuldan almamasını iste? Sence olur mu öyle bir şey elbetteki seni okuldan atarlar.

Gelelim senin doktora. Sırf bir iğne ilaçı buldu diye Allah (c.c)'un koymuş olduğu tüm kuralları çiğnemesine rağmen cennete alması senin okuldan atılmaman givi olurdu. Allah (c.c) yer yüzüne şifasını vermediği hiç bir hastalık indirmemiştir. İllaki o ilaç da bir süre sonra bulunacaktır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ya abicim kücüksün daha akıl yaşta değildir ama seni cok boş bırakmışlar. Senin bu tarz düşüncelerinin sebebi ailen kesinlikle. Şimdi senin mantıkla gider isek, seninde bir zaman sonra birileri tarafından yiyilip yok edilmen gerekir birilerin hayatta kalması ve soyunun devam etmesi için? Çok saçma oldu demi? Bence de.. Sen bu yolun başlangıcındasın eğer ki doğru yolu secemez isen ki sen sectiğin yolun doğru olduğunu var sayıyorsun ileride de aynı bu şekilde devam edersin malesef..

Hadi hayırlı geceler sana da..
Fazla takma bu ateistlik olaylarını kafana bir gün git bir camiye gir cuma vakti o huzuru hisset ki cok geç olmasın..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…