Ölümsüzlük bulunsa ne olurdu?

Ölümsüzlüğü bulan kişinin fazla zeki olacağını düşünüyorum, yani kendini öldüreceklerini bilir. O da ona göre hazırlığını yapar.
Nüfuzlu bir iş adamının özel laboratuvarında bu alanda araştırma yapan birisi olduğunu düşünün. Aşama aşama not alması isteniyor. İlerleyip ilerleyip bir yerden sonra yerinde sayınca şüphe çeker.
Süper güçlere sahip olmayacak. Sadece öldürülemeyecek. Birileri bilmedikten sonra sevdikleri zamanla ölecek. Kendisi yalnız kalacak. Onları da ölümsüz yapsa belki bazıları istemeyecek. Hepsi istese bile bir yerden sonra bir şekilde şüphe çekecektir bence.
Belki de kötü yanlarını düşünüp direkt patronuna teslim edecek.

Çok farklı senaryolar üretilebilir.
 
Tam olarak hatırlamasamda bilmem kaç saniyede bir bebek doğuyor, ve aynı süreye yakın bir biçimde biri ölüyor dünyada istatistiklere göre. Ölüm olmayacağından nüfus aşırı artar, ve kaynaklar tükenir. Bunun da iki çözümü olur. Ya thanos. D ya da yeni bir gezegen bulmak. Tabii ölümsüzsek açlık veya susuzluk bizi öldürmez lakin, elektrik, su gibi kaynaklar tükenir. Dolayısıyla duş vs. de alamayız. Ayrıca zamanla ozon tabakasıda delinir, bu sebepten ötürü ölmesekte hava ve cildimiz ciddi derecede zarar görebilir.
 
Evrenin bile ömrü varken bu hatta bir atomun bile ömrü var. Siz çıkıp insan teknoloji gelişmeler ile ölümsüz olacağına bir olasılık hesaplıyorsunuz. Bu mantıklı mı?
 

Geri
Yukarı