Ölümsüzlük üstün teknolojiler ile gerçek olabilir mi?

  • Konuyu başlatan Roux
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 342
  • Görüntüleme 13B
Çok düşük ihtimal olsa da olabilir neden olmasın. Ama şu aralar olmayacağı kesin. Ama ben tam ölümü engelleyen değilde geçiştiren veya bazı ölüm şekillerini engelleyen bir şeyler bulunabileceğine inanıyorum. Şuan bile yapılan kalp pilleri bir çok insanı ölümden kurtarıyor.
 
Bence insan ömrü önemli derecede uzatılabilir fakat ölümsüzlük olamaz.
 
Örneğin bundan yıllar sonra bulunan teknoloji tüm hastalıkları iyileştirse, sizce ölümsüzlük mümkün olabilir mi? Yoksa ölümsüzlük hastalıklara çare bulunsa bile gerçek olamayacak bir şey mi?

Günümüzde coronavirüs için bile tam olarak çözüm bulunamıyorken yakın zamanada böyle bir şey olması imkansız fakat gen aktarımı ile yaşam süresini uzatmanın mümkün olduğunu düşünüyorum , daha insanlar üzerinde denenmeye başlanmadı bile yani bu dediğimin olabilmesi için bile birkaç asır daha geçmesi gerekiyor ama ölümsüzlük diye bir şey gelecekte de olmayacak.
 
Diyelim ki ölümsüzlük oldu(Kim istemez ki sevdikleri hiç ölmesin), bunun yanında getireceği tahmin bile edemeyebileceğimiz onlarca etkisi olacak. İlk olarak nüfüs çok fazla artacağı için doğum izni almak gerecek ve bu büyük ihtimalle çoğu kişiye verilemez, gezegenlerin kaynakları azalmaya başlayacak, ölümsüzlük keşfedildiği için çoğu insan ölümsüzlüğün olmayacağı söylenen dinlere mensup olmayacak ve bu da suç oranlarını arttırabilir ve çok dahası...
Edit: Bence gelecekte kesinlikle olabilecek bir şey, belki ölümsüzlük tamamen olamaz fakat birçok doğal rahatsızlığın önüne geçilebilir.
 

Geri
Yukarı