Ölümsüzlük üstün teknolojiler ile gerçek olabilir mi?

  • Konuyu başlatan Roux
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 342
  • Görüntüleme 13B
Diyelim ki ölümsüzlük oldu(Kim istemez ki sevdikleri hiç ölmesin), bunun yanında getireceği tahmin bile edemeyebileceğimiz onlarca etkisi olacak. İlk olarak nüfüs çok fazla artacağı için doğum izni almak gerecek ve bu büyük ihtimalle çoğu kişiye verilemez, gezegenlerin kaynakları azalmaya başlayacak, ölümsüzlük keşfedildiği için çoğu insan ölümsüzlüğün olmayacağı söylenen dinlere mensup olmayacak ve bu da suç oranlarını arttırabilir ve çok dahası...
Edit: Bence gelecekte kesinlikle olabilecek bir şey, belki ölümsüzlük tamamen olamaz fakat birçok doğal rahatsızlığın önüne geçilebilir.
Hocam evren çok geniş, nüfus olayı ileride diğer gezegenlere giderek bir şekilde düzelebilir bence. Sonuçta bilmem kaç yıllar sonrasını konuşuyoruz.
 
İmkansız bir şey değil. Hücre ölümünü yavaşlatabilirsek, durdurabilirsek veya tersine çevirebilirsek olağan bir durum. Bu konu hakkında çalışmalar yapılıyor. Dışarıdan bir etki olmadan, mesela yanında bir bomba patlasa ölürsün her koşulda. Ama bir etki olmadan yaşlanarak ölmeyi durdurabiliriz. Eğer hücre yenilenmesi ile bir ölümsüzlük olmazsa bilincin farklı bir yapay bedene, klonumuza geçirilmesi ile bir ölümsüzlük olabilir. Teorik açıdan imkansız değil yani. Bilincin aktarılması çok daha olası bir senaryo.
 
İmkansız bir şey değil. Hücre ölümünü yavaşlatabilirsek, durdurabilirsek veya tersine çevirebilirsek olağan bir durum. Bu konu hakkında çalışmalar yapılıyor. Dışarıdan bir etki olmadan, mesela yanında bir bomba patlasa ölürsün her koşulda. Ama bir etki olmadan yaşlanarak ölmeyi durdurabiliriz. Eğer hücre yenilenmesi ile bir ölümsüzlük olmazsa bilincin farklı bir yapay bedene, klonumuza geçirilmesi ile bir ölümsüzlük olabilir. Teorik açıdan imkansız değil yani.
Klon yine bizim kontrolümüz de mi olacak acaba? Onu merak ediyorum.
 
Ölümsüzlük çıkana kadar dünya yok olur. :D
 
Bizim bilincimiz aktarılacağına göre öyle olur, olmalı. Bilim çok hızlı gelişiyor.
Böyle bir şey için mantık olarak beyin nakli olması gerekiyor diye düşünüyorum. Sonuçta biz bir beyiniz.
 
  • Hahaha
İfadeler: YFK
Böyle bir şey için mantık olarak beyin nakli olması gerekiyor diye düşünüyorum. Sonuçta biz bir beyiniz.
Westwold izlediniz mi bilmiyorum, beyin aktarmasına gerek olmayabilir. Beyin-Bilgisayar ara yüzünü %100 bir başarı ile bağlayabilirsek yapabileceklerimizin bir sınırı yok.
Dijital ortama klonlanma konusunu düşündükçe kafamda çok deli sorular oluşuyor :D.
Muhtemel geleceğimiz bu. Zenginler kendilerini klonlatacak.
 

Geri
Yukarı