Ölümsüzlük üstün teknolojiler ile gerçek olabilir mi?

  • Konuyu başlatan Roux
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 342
  • Görüntüleme 13B
Ölümsüzlük mümkün değil. Bunu ısrarla söyleyebilirim.
Ölümsüz canlılar var. İnsanlar da niye bunlardan biri olmasın? Olması çok olası.
İmkansız bir şey değil. Hücre ölümünü yavaşlatabilirsek, durdurabilirsek veya tersine çevirebilirsek olağan bir durum. Bu konu hakkında çalışmalar yapılıyor. Dışarıdan bir etki olmadan, mesela yanında bir bomba patlasa ölürsün her koşulda. Ama bir etki olmadan yaşlanarak ölmeyi durdurabiliriz. Eğer hücre yenilenmesi ile bir ölümsüzlük olmazsa bilincin farklı bir yapay bedene, klonumuza geçirilmesi ile bir ölümsüzlük olabilir. Teorik açıdan imkansız değil yani. Bilincin aktarılması çok daha olası bir senaryo.
 
Sende kanıt göster o zaman.
2000 yıl önceki tıpı gösteririm, bir de şimdiyi gösteririm. Düşünebilen bir varlıksan sana yeterli olur.
Kanıt olarak senin '' Arapça 1 2 hikaye'' dediğin yeterde artar bile.
Yok yetmez. Savaşmam gerekirse o zaman işime yarar ama. :)

Şimdi bana neye dayanarak ölümsüzlüğün kesinkes imkansız olduğunu söylediğini açıkla, tek dayanağın kendini göstermeye utanan bir varlık ise güzelce otur yerine ve sus.
 
Moderatör olsam, bu konunun ekseninden sapan, alakasız cevaplar veren herkesi bu kategoriden temenni uçurmuştum. Ciddi ciddi alakasız bir biçimde dini kaynak tutanlar var. Bilim ile ilgili iki kelam edilmiyor bu milletle. Ölümsüzlüğün mümkün olmadığına dair altı boş hipotezlerinin kaynağı da sorgusuz sualsiz din.

"Tayyare Şeytan icadı, havada öyle asılı kalmasının bir açıklaması olamaz!" yaftasının günümüze taşınmış hali, şu konunun mesajlarının yarısını temsil ediyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı