Ölümsüzlük üstün teknolojiler ile gerçek olabilir mi?

  • Konuyu başlatan Roux
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 342
  • Görüntüleme 13B
O zamana kadar dünya mı kalır diyenlere gelsin bu cevap. Böyle deyince de Allah'a şirk koşmuş oluyorsunuz çünkü kur'an da gayet açık ve net bir şekilde yazıyor kıyamet vaktini kimse bilemez diye. Demek istediğim siz burada din duyarı kasarken kendi kuyunuza düşüyorsunuz.
 
Bence Dünya yok olmadıkça bu mümkün bir şey. Zira ölümsüzlüğe sahipseniz bile, evren yok olursa ölümsüzlüğün de bir anlamı olmayacaktır. Ölümsüzlük deyince benim aklıma hızlıca iyileşebilmek geliyor. Aynı şekilde yaşlanmamak.
 
Ölümsüzlük ileride gerçek olabilir. Fakat ölümsüzlüğü bulan insanların ölümsüzlüğü bulduklarını başkalarına açıklamaları için geri zekalı olmaları lazım. Geri zekalı kimsecikler de ölümsüzlüğü bulamayacağına göre sorunun cevabı bulunmuş oluyor.

Ayriyetten, bence kimse ölümsüz olmak istemez. Ölümsüz olsa bile bir zamandan sonra ölmek ister. Ölmek için de bir şeyler yapar.

Ölümsüzlük bulunursa bulunduğu ve uygulandığı gibi, ölümsüz kimsenin isteğine göre ölünme de olur.
Ve kimse 300 yıl yaşamak istemez.

Sürekli aynı bilinç, aynı kafa. Aynı kişiler. Değişik bir şey. Aslında bununla ilgili çok güzel bir kitap yazılabilir...
 
Günümüzde değil ancak ileride gayet mümkün olabilir. İnsanı insan yapan beynindeki bilgidir. Vücut sadece beynin çalışmasını sağlayan araçtır. Beyindeki bilgiyi başka bir beyne veya bilgisayara aktarabildiğiniz sürece evrendeki enerji tükenip hiçbir varlık için yaşanabilecek enerji/alan kalmayana kadar yaşayabilirsiniz. Milyarlarca yıl "varlığınızı" sürdürebilirsiniz.
 
Örneğin bundan yıllar sonra bulunan teknoloji tüm hastalıkları iyileştirse, sizce ölümsüzlük mümkün olabilir mi? Yoksa ölümsüzlük hastalıklara çare bulunsa bile gerçek olamayacak bir şey mi?

Ne kadar insan olacağını düşünün hocam kıyamet kopar resmen böyleki hali gayet iyi.
 
Vücudumuz ölüme programlanmıştır. Hayati ve her hücrenin belirli bir bölünme sayısı vardır. Bir süre sonra bu hücreler yok olur.
Böylece yaşlanırız.
Hayatınızın tadını çıkarın, çünkü vücudumuzu hackleyecek bir babayiğit yok.
 
İnsanlığın ulaşabileceği en son nokta peygamberlerin mucizeleridir Hz nuh 1000 yıl yaşadığına göre 1000 yıl yaşamak mümkün olabilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı