OEM Key'ler bulunamaz mı?

TDSDoctor

Kilopat
Daha fazla  
Biliyorsunuz sıkıldınız ama bu konuya bir açıklık getirmek istiyorum.
Steam'de İstediğiniz Oyunu Alabileceğiniz Bir Bug Keşfedildi gördüğünüz üzere Steam'de geçen sene bir bug keşfedilmiş ve kapatılmış şimdi size soracağım. Büyük bir şirket bu açığı kapatacak kapasitede değil mi? Mesela açıkları bulup 1 gün içerisinde kapatılan hatalar var. Eğer sızdırma olsaydı şirket bunu kapatamaz mıydı? İkinci sorum ise şu sızdırılan Key'ler bulunamaz mıydı? Bence sizin aldığınız o ucuz OEM Key'lerde onlara kar ettirmese bile başka yerlerden kar ediyorlardır diye düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence zor iş. Bu OEM olayları 2 yıldır veya 1 hatırlamıyorum var. Kaçırılan anahtarlar tespit edilemediğinden adamların sesi çıkmıyor. Onun yerine anahtarlar güvenli değil diye aldırmamaya çalışıyorlar, komik. Bana sorarsan hiçbir fark yok normal anahtar ile. Ben aldım kullanıyorum 6 aydır. Ne bir bilgim çalındı ne Windows'um hacklendi. Ülkenin halı alım gücü ortada. Kimse bir anahtara, sanal bir şeye 1300 TL vermez. Ha verecek durumun vardır, amenna git yasal şekilde al. Kimse de bir şey demez.

Benim de size iki sorum olacak.
1. sorum: Steam'de olan bug ile Win 10 OEM key'in ne alakası var?
2. sorum: OEM keyler neden bulunmasın?
Hocam sızdırma varsa açık vardır bu açık kapatılamaz mı onu demek istedim. Yasal değilse de bu kodlar neden kapatılmıyor yani.
Bence zor iş. Bu OEM olayları 2 yıldır veya 1 hatırlamıyorum var. Kaçırılan anahtarlar tespit edilemediğinden adamların sesi çıkmıyor. Onun yerine anahtarlar güvenli değil diye aldırmamaya çalışıyorlar, komik. Bana sorarsan hiçbir fark yok normal anahtar ile. Ben aldım kullanıyorum 6 aydır. Ne bir bilgim çalındı ne Windows'um hacklendi. Ülkenin halı alım gücü ortada. Kimse bir anahtara, sanal bir şeye 1300 TL vermez. Ha verecek durumun vardır, amenna git yasal şekilde al. Kimse de bir şey demez.

Size katılıyorum.

Kendileri sizdiriyor, KMS kullanacak insanlar OEM key aliyor. Kazanamayacagi yerden para aliyor. Ustune cikip yasal degil diyor, korkam adamlar gidip parasiyla aliyor. Win-win.

Distribütör bey anahtarların sızdırılmasının Microsoft'tan değil, kendileri ile çalıştığı firmalardan kaynaklandığını belirtmişti, böyle olunca da takibini de yapamıyoruz demişti. Kulağa mantıklı geldi ilk başta ancak Microsoft gibi bir şirket 1300 liralık ürünün 13 liraya satılmasının takibini ya da önlemini alamıyor mu kaç yıldır yahu diye düşününce iş @76087 dediğine çıkıyor.

Cidden is yasal olmasa, senin giydigin ic camasir markasina kadar ekranina yazdirir, evinden de ekip arabasi ile aldirir. Bilmiyorum o aciklamayi ama, 1 trilyon dolar buyuklugundeki firmanin takip yapamadigini dusunmek? Bunun sadece Turkiye degil butun dunyada sizdirilmasi ve hicbir yerde takip yapilmamasi?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı