OEM RX 460 görüntü vermiyor

Alpaje

Decapat
Katılım
11 Şubat 2019
Mesajlar
16
Başlıktan da anlaşılacağı gibi, ekran kartını takıyorum gayet iyi çalışıyor. Fakat bir türlü ekrana görüntü veremedim. Yaptıklarım ise şunlar:

*BIOS en son sürüme güncelledim.
*HDMI to VGA adaptörünü kullandım.
*BIOS piliyle BIOS reset attım.
*Ekran kartı driverlarını yükledim.
*Monitör değiştirdim.(Sonuç aynı.)
*Adaptörü test ettim.(İyi çalışıyor.)
*Bunlara ek olarak anakart hakkında bir forumda şöyle bir yorum geldi.

''Bu anakartta belirttiğiniz gibi işlemcinin içindeki dahili ekran kartı özelliği BIOS'tan kapatılmış sadece harici ekran kartından açılması için BIOS'u özelleştirilmiş olabilir. ''
Bunun ne demek olduğunun açıklayabilecek var mı? Aynı kasaya ve ekran kartına GTX 1050 ti takanlar var. Kasam bu arada low profile Ekran kartı kasadan 2-3 cm uzun geldi. Tam oturuyor mu anlamadım ama fan çalıştığı için bunun sıkıntı verdiğini zannetmiyorum. BIOS'ta VGA configuration denen yer kilitli sanırım forumdaki yorum doğru bu yüzden nasıl düzeltebileceğime dair yardım istiyorum. 4 gündür bununla uğraşıyorum. Aklımda kasayı değiştirmek var fakat nasıl bir yarar sağlar bilmiyorum.
Yardımcı olacak olmayacak herkese şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bazı işlemcilerde dahili olarak ekran kartı bulunur ama performansı harici ekran kartlarına göre daha azdır. Bunu kapatıp hariciyi(dıştan takmayı) etkinleştirerek asıl ekran kartından performansı almayı sağlıyor. Ayrıca bios ekranının fotoğrafını çekerseniz daha fazla yardımcı olunabilir.
 
Hp compaq 6300 pro sff bios da vga configuration yerine giremiyorum. Oraya girebilirsem belki yapabilirim. Atabilirsem atmayı denerim.
Gerçekten hiç bilen yok mu, ekran kartı 1 haftadır tarihi eser gibi duruyor :(.
 
Son düzenleme:
Bilgisayar açıldıktan biraz sonra dönüştürücü kablosunu ekran kartından çıkarıp tekrar takmayı deneyin. Bende rx 460 yok ama hep öyle kullanıyorum.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı