OEM RX460 Overclock Yapma

YILDIZ_53

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
7500f, gigabyte 4060 8gb, crucial 2x16 4800mhz ,
Meslek
No Meslek
Ben bu karta nasıl overclock yapacağım?
Lütfen sadece nasıl yapılır onu yazar mısınız?
  • Anakart: MSI H110M PRO-VD
  • İşlemci: Intel Pentium G4400
  • RAM: G.SKİİLL AEGIS DDR4 2133 MHz 4GB
  • Ekran Kartı: OEM RX460 2GB DDR5
  • Power Supply: Thermaltake 450 WATT
İşlemci ve ekran kartı hariç fan yok.
  • AMD Adrenalin 3.1 sürümü yüklü
  • MSI Afterburner yüklü
Bu parça ve programla nasıl OC yapacağım?
Bir zararı dokunur mu?
Youtube'a bak demeyin çünkü bulamadım.
Oynayacağım oyunlar Euro Truck Simulator 2, CS GO, LiveForSpeed vb. şeyler, özellikle ETS2'de ayar yapmam gerek. Çünkü en çok onu oynuyorum. Şu anki sistem ise ölçekleme %200'de (düşük ayar olanlar ise) çim yoğunluğu, ayna kalitesi (orta), ayna çözünürlüğü(orta) ,çim sıklığı düşük vs. ayarlar bu şekilde tam 60 FPS alıyorum ama ara ara oyun sorunu yüzünden 40'a kadar iniyorum. Kasma yok ama bu derece kadar inmesini istemiyorum, 60'da kalsın istiyorum. ALT+R'ye bastığımda geliştirilmiş senkronizasyonu açıyorum böylelikle 60'ı geçmiyor.
Chill ayarları 2 seçenek var ben üstekini açtığımda 2-3 FPS çıkıyor alttaki ayarı da açtığımda biraz düşüyor ama neyse.
OC'da bana yardımcı olabilecek var mı?

Şimdi MSI Afterburner uygulamasını indiriyorsun. OC yapacağın 2 farklı değer var. Biri çekirdek frekansı biri bellek frekansı. Sırasıyla ikisininde sınırını keşfetmen gerek. Önce çekirdek frekansını +25'er +25'er arttırarak stres testiyle stabilitesini kontrol etmen gerek. Misal veriyorum arttıra arttır +150 değerine geldin ve test sırasında mavi ekran hatası aldın, veya kendiliğinden program kapandı ters giden bir şeyler oldu. Bu durumda bir önceki değeriniz stabil değerdir. İsterseniz örnekteki değeri 5'er 5'er düşürerek tam sınırı bulabilirsiniz.(Mesela 150'de stabilite bozulduysa 125-150 arasında bir değer olacaktır.) Sonra aynısını bellek frekansı için yapacaksınız. Bellek frekansı, çekirdek frekansına göre daha çok yükselebiliyor. +300 +400 değerlerini görme ihtimaliniz var. Kendi ekran kartımdan örnek vereyim, GTX 1050 kullanıyorum. Çekirdek frekansım +125, bellek frekansım +450'de bıraktım. Çekirdek frekansını +130 yapınca oyun 30 saniye içerisinde kapanıyor. Bellek frekansı biraz daha gider gibi ama zorlamadım.
Yazdıklarımın tamamı VOLTAJSIZ OC içindir.

msi afterburner ile mhz hızını ve memory hızını ufak ufak artırarark stabilite sağlayana kadar yapabilirsin.gerçi üzeindeki fan ile bile normal kullanımda ısınan bir kart.overclock yaparsan dahada ısınır ve fan sesinden duramazsın.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı