OEM vs Retail key

Yakın zamanda anakart değiştiricekseniz retail alın ama değiştirmesseniz oem alım oemler daha güvenceli ve ucuz oem alın derim.
Retail al sonsuza kadar key kalıyor Retail'de anakarta işliyor sanırsam.
Hayır oemler oluyor retail keyi windowsdan silerseniz başka pcyede kullanabilirsiniz.
 
Anakart değiştirmediğiniz sürece OEM alın. Retail'ler ucuz sitelerden alınırsa patlayabiliyor. Fakat OEM tek kullanımlık, 1 kere giriyorsun ve anakarta işliyor. Yani başkası bir daha onu kullanamıyor.
 
Key almayi düşünüyorum Retail mi OEM mi almalıyım? Sonradan RAM SSD ekleyebilirim diye düşünüyorum OEM sıkıntı yaratır mı?
RAM ve SSD gibi şeyler çok sıkıntı yaratmaz işlemci yada anakart gibi temel şeyleri değiştirir iseniz sıkıntı olabilir.

OEM key i sadece orjinal cihaz üreticilerine verilen lisans anahtarlarıdır, son kulanıcıya satılmaz! Aldığınız hazır cihazın üstünde üreticinin eklediği bir OEM etiketi olur bu etiketi sakın kopartmayın lisansın orjinalliğinin kanıtıdır ve lisans anahtarınız onun üstünde yazar. Gelin görün ki bir şekilde bu lisans anahtarlarının fazlası son kullanıcının eline geçiyor, windows interneten aldığınız bu OEM lisans anahtarını tasvip etmiyor desteklemiyor da ek olarak iptal edilme riskide mevcut ancak orjinal lisans a göre ucuz olduğu için ek olarak korsan yazılımlar ile uğraşmadan orjinal windows kullanmak için internet ortamında alınıyor yani anlayacağınız nispeten gri bir alan.

Retail keyler son kullanıcıya satılan lisans dır, yani bir prekende mağzada satılan lisansdır.
 

Geri
Yukarı