Çözüldü OEM Windows 8 anahtarı Windows 8.1 üzerinde geçerli olur mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
18
Yer
Valisiz Vilayet!
Değerli forum üyeleri; kuzenim bundan yıllar önce bir tane ASUS laptop almıştı. Orijinal Windows 8 ile gelmişti ve kuzenim de ondan memnun kalmayıp Windows 7'ye geçmiş, bunu sonradan öğrendim. En son memlekete gittiğimde de Windows 7 kullanıyordu. Ben de onu Windows 8.1'e yükseltmek istedim. (Windows 10 kur diyecek arkadaşlar, sistemde HDD var.) Orijinal Windows 8.1 kurarsam bu OEM Windows 8 anahtarı onu etkinleştirir mi? Not: O Windows 8 anahtarının Single Language mi yoksa Pro sürümünde mi olduğunu bilmiyorum gidince bakacağım.

Yoksa lisans mı alınması lazım?
Modeli merak edenler ASUS K55VD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Windows 8 anahtarları Windows 8.1 üzerinde çalışır, merak etmeyin. Windows 8.1, Windows 8'e gelmiş bir güncelleme paketi yalnızca. Ek olarak aynı anahtarı Windows 10'u etkinleştirmek için de kullanabilirsiniz. Microsoft, Windows 10 için geriye dönük Windows 8 ve 7 lisans anahtarlarına da destek veriyor.
OEM Key'ler anakarta yazılıyor diye biliyorum. Ama isteyebilir. İsterseniz şöyle yapın, ilk önce 8.1 kurun daha sonra lisans etkinleşmesi için biraz bekleyin. İsterse yeni lisans alabilirsiniz. İstemez de otomatik etkinleştirilirse bir sıkıntı olmaz.

Bugün muhtemelen memlekete yola çıkacağım.
Halamın evine gidince kuzenimin bilgisayarına erişim sağlarım.
O zaman dediğiniz gibi Windows 8.1 64 bit kurup deneyelim cevaplar için teşekkür ederim.

Windows 8 faciasından sonra Windows 8.1 kullanmak ister mi bilemedim ama ikna edeceğim.
Geri dönüş sağlarım sizlere.

Bugün muhtemelen memlekete yola çıkacağım.
Halamın evine gidince kuzenimin bilgisayarına erişim sağlarım.
O zaman dediğiniz gibi Windows 8.1 64 bit kurup deneyelim cevaplar için teşekkür ederim.

Windows 8 faciasından sonra Windows 8.1 kullanmak ister mi bilemedim ama ikna edeceğim.
Geri dönüş sağlarım sizlere.
İstemezse zaten Open-Shell/StartIsBack var onu indirir kullanır.

Windows 8 anahtarları Windows 8.1 üzerinde çalışır, merak etmeyin. Windows 8.1, Windows 8'e gelmiş bir güncelleme paketi yalnızca. Ek olarak aynı anahtarı Windows 10'u etkinleştirmek için de kullanabilirsiniz. Microsoft, Windows 10 için geriye dönük Windows 8 ve 7 lisans anahtarlarına da destek veriyor.

Çözüm
Arkadaşlar konu kilitlenbilir. Bilgilendirmeyi yapma zamanı geldi.
Windows 8 ürün anahtarı Windows 8.1 üzerinde geçerli değildir. Cevap veren herkese teşekkürler.
Windows 8.1 üzerinde geçerlidir. Hangi sürümle hangi sürümü aktifleştirmeye çalıştınız? Home anahtarı ile Pro aktifleştiremezsiniz. Veya Home Single Language lisans anahtarıyla Home aktifleştiremezsiniz. Kaç defa Windows 8 anahtarı ile orijinal Windows 8.1 aktivasyonu yaptığımı ben bile hatırlamıyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı