Ön lisans 1. sınıf öğrencisi ortaöğretim KPSS'ye girebilir mi?

serdar k.

Megapat
Merhaba.
Şu an ön lisans 1. sınıf öğrencisiyim daha ilk dönem bitmedi. Amacım ortaöğretim KPSS'ye girmek.
2024 Ortaöğretim KPSS başvuruları 18-30 Temmuz arasında alınacakmış.
Ön lisans 1. sınıfı bitirmeden başvursam yıl sonu sınava katılabilir miyim?
Teşekkürler.

sss.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanırım olmuyordu. Ortaöğretim KPSS için lise mezunu ya da lisede okuyor olmanız gerek. Şuan ki konumunuza bakarsak başvuru tarihinde 2. sınıf olacaksınız. Bu yüzden ortaöğretim KPSS değil de önlisans KPSS sınavına başvuru yapabileceksiniz. Ben lise son sınıftayken başvuru yaptım. Önlisans okuyorum. 1. sınıftayken memlekete dönüp sınava girmiştim. Şuan 2. sınıfım seneye mezun olacağım. Önlisans KPSS gireceğim.
Umarım yanlış bilgilendirme yapmamışımdır. Ben bu şekilde biliyorum.

Sanırım olmuyordu. Ortaöğretim KPSS için lise mezunu ya da lisede okuyor olmanız gerek. Şu anki konumunuza bakarsak başvuru tarihinde 2. sınıf olacaksınız. Bu yüzden ortaöğretim KPSS değil de ön lisans KPSS sınavına başvuru yapabileceksiniz. Ben lise son sınıftayken başvuru yaptım. Ön lisans okuyorum. 1. sınıftayken memlekete dönüp sınava girmiştim. Şu an 2. sınıfım seneye mezun olacağım. Ön lisans KPSS gireceğim.
Umarım yanlış bilgilendirme yapmamışımdır. Ben bu şekilde biliyorum.

Vallahi bende net bir kaynak bulamadım ne yazık ki bakalım. Yine de teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı