Siber Güvenlik Analistliği ve Operatörlüğü bölümünü bilmiyorsunuz, biraz daha araştırın.2 Yıllık Siber Güvenlik Bölümü - İstanbul Ticaret Üniversitesi
İstanbul Ticaret Üniversitesi siber güvenlik bölümüne gittiniz mi? Tercihlerimde yazarak gitmeyi düşünüyorum. Hayatının en büyük hatasını yaparsın sakın gelme.www.technopat.net
Galiba bu üniversiteyi istiyorsun. Çünkü bir tek bu bölüm var.
Bölümün 1 tane bile akademisyeni yok. Hep dışarıdan getirme hocalar var.
Hiçbir hoca, Siber Güvenlik ile ilgili bölüm okumamış. Dışarıdan getirilmiş bölüm başkanı bile AÖF İşletme mezunu.
Hepsinden daha kötüsü, Siber Güvenlik hakkında yeterli bilgiye sahip olmayan 4 akademisyenin 2 yıl boyunca sana Siber Güvenlik anlatmasını dinlemek zorunda kalacaksın.
Kaliteli bir eğitim verilmez yani.
Ortalama üstü bir TYT yapabileceğinizi ve bu bölüme olan ilginizin olduğunu düşünüyorsanız yazılabilir. Cumhurbaşkanlığı sayfasında Teknofest vb. teknoloji fuarları ve şirketlerinde staj imkanlarını kolaylaştırmaya yönelik çalışmaların olduğunu okumuştum. Kendinizi geliştirdiğiniz sürece bu 2 yıllık bölüm bile bence bir yere kadar getirir, sonrası DGS ile mühendislik gibi duruyor. Bunun haricinde Yapay Zeka Operatörlüğü ve Bulut Depolama gibi birkaç yeni bölüm daha açılmıştı geçtiğimiz senelerde.
Yine de bilişim alanına ilgi duymuyorsanız sağlık kısmına yönelebilirsiniz. Radyoloji, tıbbi sekreterlik iyi ataması olan bölümlerden.