Ön lisans hedeflemek doğru mu?

yasin411

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar mühendisi öğrencisi
Sadece TYT odaklanıp ilk 50k ve üstüne girip bir bölüm seçmek mantıklı mı? Ön lisans okunan bölümün 2 yıl sonunda iş hayatına atılabilmesinde zorluk oluyor mu? Ön lisans da bahsettiğim sıralamada olan biri için ne gibi bölümler önerilir, mesela Marmara Üniversitesi bilgisayar programcılığı 2023 yılı 160k sıralama ile öğrenci almış. Bir şahıs bu bölümü yüksek puan alıp okusa kendini 2 yıl içinde sosyal hayattan kısıp kişisel gelişimine odaklansa iş bulamaz mı? Kime sorsam iş bulamaz, işe almazlar gibi şeyler deniyor ama bilen birine denk geleyim işin aslını ondan sonrası belli olur.

Lütfen, kendini geliştirirsin falan diyenlere kulak asma. Hayatın hakkında gerçekten bir karar almak istiyorsan öncelikle üniversitede kendini geliştirirsin safsatalarından arın. Ön lisans değil sağlam bir üniversitede bir lisans bölümü hedefle.

Ön lisans muhasebe bitirdim, ne okulda gördüklerimden bir kelime çıktı ne de işi öğrendim. Tamamen çalıştığım yerde işi öğrendim ve şu an 6 yıl okumuş insandan bile daha çok bilgiye sahibim. Bu sadece ön lisans için geçerli değil lisans da okusan bu durum böyle. Diplomanın tek amacı diplomam var demek, okullardaki eğitim vasat düzeyde ve çok geride.

Son düzenleme:
Çoğu lisans bölümü bile işi öğretmiyorken önlisans hedeflemek yersiz olur. Türkiyede iyi bir işe girmek için ya torpilin olacak ya sektöründe taninacaksin referansların olacak ya da saglam bir diploma alacaksın.

Bölüme göre değişir. Bazıları için doğru karar olur bazıları için hata. Özele mi, kamuya mı, yoksa yurt dışına mı gireceksiniz buna bağlı her şey. Özelde çok fazla network gerek diyebilirim. Yurt dışı için de kredi çekecek güç çünkü giderken çok harcama oluyor. Kamuda mülakatlı atamalar sorun ama genel atamaları bol bölümler rahat.

Merhaba öncelikle sınav döneminde sizlere başarılar diliyorum. Şu anda sağlık bölümleri haricinde hemen hemen bütün bölümler için KENDİNİzi GELİŞTİRMENiz gerekli. Çünkü o sene o bölümü sadece siz bitirmeyeceksiniz. Belki de sizin gibi yüz binlerce mezun insan olacak. İsterseniz ön lisans okuyun isterseniz lisans hiç fark etmez. Kendinizi nereye ait hissediyorsanız o bölümden ilerlemeniz hem akademik başarınız hem de meslek hayatınız açısından çok verimli olacaktır. Geçtiğimiz günlerde Prof. Hocalarımla konuştuğumda diplomanın sadece kağıttan ibaret olduğunu bir kez daha belirttiler. Üniversitede sosyal hayatımı kısarım sadece ders veya sadece gelişime odaklanıyım diye bir durum gerçekleşmiyor maalesef. Elbette bu durum sizin dirayetinize kalmış ama çok zor olduğunu belirtmek isterim. Lisans hedeflemek önlisansa göre bir tık daha iyi olacaktır. Dediğim gibi istereniz işletme okuyun isterseniz mühendislik vs. kendinizi diğer bireylerden bir tık öne atmak zorundasınız. Herkese iyi Sosyaller.

Okul sadece teorik bilgiyi öğretir, geri kalanı da senin çabana bağlı. Belli bir yere kadar okuduğun üniversitenin ve bölümün de etkisi olacak. TYT'de ilk 50 bini hedefliyorsan biraz da AYT yaparsan aslında daha iyi bölüm ve üniversite kazanabilirsin. Ön lisansı hedeflerinin arasından çıkar derim o yüzden.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı