Ön Panel Jak Girişleri Çalışmıyor

• Konuyu başlatan CihanUnlu
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 38
  • Görüntüleme 32.083
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
C

CihanUnlu

Ziyaretçi
Arkadaşlar merhaba. Sistemim daha çok yeni pek fazla ön paneldeki jak girişlerinide kullanmamama rağmen kasaya işlemci soğutucusu taktığımdan beri jak girişleri çalışmıyor. İşlemci soğutucusunu rahatça taktım ve ön panel girişleriylede bir temasım olmamasına rağmen neden böyle bir şey oldu anlamadım. Kulaklık jaklerini kasanın ön paneline takıyorum ama hiç bir tepki yok sistem tanımıyor. Bende gittim jak girişlerini usb ye dönüştüren bir aparat aldım onunla çalışıyor ama kasa daha yeni ben ön paneldeki girişleri kullanmak istiyorum. Kasayı açıp ön panellerin bulunduğu yeri görüyorum ama kasanın üst kapağı oraya ulaşmamı engelliyor. Ne yapmam gerekiyor bir çözüm arıyorum?

CPU'na taktığın soğutucuyu doğru fan ayarından aldığını varsayıyorum. Gene de elin çarpmış olabilir, biraz tırıvırı gevşek bağlanmışsa o incecik kablolar, çıkmış olabilirler. Acaba BIOS'tan bunu açıp kapamanın yolu var mı?

Ön panel jak girişlerine (kulaklık ve mikrofon) USB dönüştürücü taktığında mı çalışıyorlar (böyle bir parça hiç hatırlamıyorum) yoksa USB'den jaka dönüştürücü taktığında mı kullanabiliyorsun?

Cpuyu sorunsuz taktım orada bir problem yok. Elim çarpmaz çünkü ön paneldeki jak girişleri kasanın en dibinde ve elim sığmıyor zaten oraya belki kasanın sarsılma durumunda olduysa olmuştur. Biosuda hiç kurcalamadım ne olur ne olmaz. Ön paneldeki kulaklık ve mikrofon girişi çalışmıyor işte. Bende gittim bir tarafı usb uçlu bir tarafıda kulaklık ve mikrofon jak girişli bir aparat aldım. kulaklığın jak girişlerini o aparata takıp usb ucunuda kasanın arkasına takıyorum öyle kullanıyorum. Kısaca jak girişli usb dönüştürücü.

Anakart kipaçığına bakıp J_AUDIO girişini bulup kasadaki gerekli bağlantıyı yaptığınzda ön panel çalışacaktır. Tabi işletim sisteminde de gerekli sürücleri kurmanız lazım.
Benim sorunum anakart ile değil kasadaki jak girişlerinde problem var.

Kitapçığa baktım j audio diye bir şey yok. Şimdi kasanın önündeki jak girişleri anakartın tam neresinde oluyor? Sıfır kasa daha doğru dürüst kullanmadım nasıl sorun oldu onuda anlamadım. Kasanın önündeki jak girişlerinin kabloları bi kontrol edeyim diyorum elim yetişmiyor sığmıyor yani. Anlamadım gitti arkadaş bu işi.

Kasayı hazır mı aldınız yoksa Vatan'dan falan alıp da mı toplattırdınız ? Merak ediyorumda..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı