Ön panel kablolarını takmadığım halde bilgisayar açılıyor

Anıl220715

Hectopat
Daha fazla  
Önceden içinde DDR2 sistem bulunan kasaya DDR3 sistem taktım, güç kaynağı hala aynı, ön panel girişlerini yapacaktım fakat ön panel girişleri önceki anakarta göre farklıydı ve çoğu anakartta nereye takılması gerektiği anakart üzerinde yazıyor, bunda hiç bir şey yazmıyordu. Ben de mantıklı bi şekilde ön panel kablolarını taktım (ya da taktığımı düşünüyorum). Power tuşuna bastım çalışmadı sonra bütün panel kablolarını çıkartıp sadece power switch kablosunun yerini değiştirmeye başladım sonra açıldı 1 saniye sonra kapandı. Ondan sonra anakartın ön panel kablolarını söktüm ve takılı olmadığı halde güç kaynağının güç düğmesini açınca bilgisayar açılıp fanlar çalışmaya başladı ve tam 1 saniye sonra geri kapandı. Sorunum hala devam ediyor bunun sebebi ne olabilir yardımcı olur musunuz? Bu konunun onaylanmasını beklerken bir şey keşfettim; pili çıkartıp takınca kendi kendine açılma olayı duruyor fakat panele kablo takınca yine aynı şey oluyor.

Sistem özellikleri:
İşlemci : i5 3330
Ram: zeppelin 4x 2gb
Anakart: Acer B75H2 - AM

Son düzenleme:
Kısa devre yaparak açmayı denedim aynı sorunla karşılaşıyorum kablolarda bi sıkıntı yok.
DDR3 sistem ile kullandığın anakartı ve sistemin geri kalanını belirt, gerekirse kullanma kılavuzunu bulup pinlerin hepsini doğru şekilde yerleştirdiğinden emin olalım. :)
Sistem özelliklerini ekledim
Kılavuzunda yazar nereye takman gerektiği.
Kılavuzun bulamadım malesef :(

Hiçbir şekilde açılmıyorsa veya açıldığı gibi kapanıyorsa, bir şeyleri yakmış olabilirsin kurcalarken :)

Ön panel bilgisine ulaştım anakartın:
Adsız.png

Güç kaynağının marka ve modelini tam olarak yazar mısın? Kasayı açıp üzerindeki kağıdın fotoğrafını da çekebilirsin.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı